Читај ми!

Startovao prvi Beogradski polumaraton

U Beogradu je u 11 časova počeo prvi Beogradski polumaraton koji sadrži dve trke "Beogradskih 21" i "Beogradskih 10". Znak za start trke dali su zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktor Maratona Dejan Nikolić.

U trci učestvuje oko 4.000 trkača iz 35 zemalja. Oni se takmiče u dve trke, trku na deset kilometara, popularno nazvanu „beogradskih deset" i polumaratonsku trku „beogradskih 21".

Start polumaratona, odnosno trke "Beogradskih 21", kao i trke na 10 kilometara, odnosno "Beogradskih 10" isti je kao i za maraton, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavske. Trasa trka je nakon toga većim delom u Novom Beogradu.

 Uvođenjem polumaratonske trke Beograd se svrtstao u red svetskih metropola u kojima se trče polumaraton i maraton i dokazao da je sportska metropola.

Na prvom Beogradskom polumaratonu učeatvuju i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov zamenik Andreja Mladenović.

Mladenović je nedavno, najavljujući polumaraton, rekao da se nada da će i ova trka steći popularnost kakvu ima i maraton, koji traje već tri decenije.

Objasnio je da je organizator najpre želeo da se trka održi krajem septembra ili početkom oktobra, ali da je grad morao da insistira da bude kasnije, dok se ne okončaju veliki infrastrukturni radovi u centru grada.

Direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić je tada rekao da je privilegija to što će u polumaratonu i trci na 10 kilometara učestvovati gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Beograda i da je ova vrsta podrške zabeležena prvi put.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво