MOK spreman da reaguje posle Montgomerijevog priznanja

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je spreman da preduzme potrebne korake, pošto je osramoćeni američki sprinter Tim Montgomeri priznao da je koristio doping pre Igara u Sidneju 2000. godine.

Montgomeri je u televizijskom intervjuu rekao da je uzimao testosteron i hormon ljudskog rasta pre Olimpijskih igara u Sidneju i kazao je da ne zaslužuje zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara. On je trčao u kvalifikacijama, ali ne i u finalu.

"Ispitaćemo stvar u sklopu BALKO (BALCO) istrage i preduzećemo potrebne korake. Osnovali smo 2004. godine disciplinsku komisiju čiji je cilj da utvrdi kako to utiče na takmičenja MOK-a", rekla je portparol Emanuel Moro. Dodala je da podržava poziv Olimpijskog komiteta SAD Montgomeriju da sam vrati medalju.

Međunarodna atletska federecija (IAAF) saopštila je da joj treba pisana Montgomerijeva izjava o dopingu pre nego što njena Antidoping komisija može da pregleda slučaj.

Montgomeri je priznao da se dopingovao u intervjuu koji treba da se emituje u noći između utorka i srede na američkoj Ejč-Bi-O (HBO) televiziji.

"Imam zlatnu medalju koju nisam zaslužio svojim sopstvenim sposobnostima. Ne želim sada da oduzmem bilo čija dostignuća, samo svoje. Moram da kažem da se izvinjavam ostalim ljudima u toj štafeti ako se to desi", rekao je nekadašnji svetski rekorder.

Montgomeri nikad nije bio pozitivan na zabranjene supstance, ali je dobio dvogodišnju suspenziju i oduzet mu je rekord na 100 metara kada se utvrdilo da je povezan sa BALKO doping skandalom. Povukao se kada je kažnjen, 2005. godine. Montgomeri je u zatvoru pošto je osuđen za prevare sa čekovima i prodaju heroina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи