Kalalei najbrži na Atinskom maratonu

Kenijac Samuel Kalalei ostvario je pobedu na Atinskom maratonu. Kalalaeji je priredio svojevrsno iznenađenje jer je glavnog favorita predstavljao njegov zemljak Milton Rotiča.

Samjuelu Kalaleiu je za prvo mesto u Atini bilo potreno dva sata, 12 minuta i 17 sekundi. Upravo Rotič je drugi prošao kroz cilj sa dva minuta i 14 sekundi zaostatka, treće mesto ostvario je još jedan Kenijac - Džonatan Kipto sa zaostatkom od dva minuta i 16 sekundi.

Kod dama pobedu je ostvarila osamnaestogodišnjakinja Bedaru Adane. Etijopljanka je postigla vreme od dva sata, 34 minuta i 18. sekundu. Druga je bila Alis Džepkemboi iz Kenije, a treća njena zemljakinja Nensi Arusei.

Na Atinskom maratonu učešće je uzelo 18.500 takmičara iz sto zemalja, čime je oboren rekord po broju učesnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи