Montgormeri priznao da se dopingovao uoči OI u Sidneju

Bivši svetski rekorder na 100 metara Amerikanac Tim Montgomeri, koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog trgovine narkoticima, priznao je da je konzumirao nedozvoljena sredstva i pre Olimpijskih igara u Sidneju, na kojima je sa američkom štafetom 4x100 metara osvojio zlatnu medalju.

"Nisam osvojio zlato zahvaljujući svojim sposobnostima, već uz pomoć dopinga", rekao je Montgomeri u intrevjuu za HBO televiziju.

"Unapred se izvinjavam svojim kolegama iz štafete zbog eventualne štete koju ću im naneti ovim priznanjem", rekao je Montgomeri.

Vlasnik olimpijske titule iz Sidneja nikada nije bio pozitivan na antidoping testu, ali mu je zbog povezanosti sa aferom "Balko" oko proizvodnje i distribucije veštačkih steroida određena suspenzija od dve godine, a poništen mu je i svetski rekord.

Montgomeri je priznao da je pored testosterona uzimao i hormon ljudskog rasta i to četiri puta mesečno.

"Ako je Montgomeri zaista prevarom došao do zlata na Igrama, onda bi on dobrovoljno trebalo da se odrekne titule, kao što su to učinili pre njega članovi američke štafete 4x400", izjavio je portparol Američkog olimpijskog komiteta Deril Sibel.

Međunarodni olimpijski komitet je ove godine, posle priznanja Antonija Petigrua da se dopingovao, oduzeo zlatne medalje svim članovima štafete, a istu sudbinu doživela je ranije i američka ženska štafeta 4x100, zbog toga što je Merion Džons priznala da se dopingovala. 

Američku šatfetu 4x100 na Igrama u Sidneju činili su, pored Montgomerija, još: Džon Dramond, Bernard Vilijams, Brajan Luis, Moris Grinn i Kenet Brokenbur.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи