Maraton u Veneciji: Pogrešno „prestrojavanje“ favorita

Velika greška organizatora obeležila je maraton u Veneciji. Motori koji su vodili trku na 25. kilometru pogrešno skrenuli, favoriti nastavili da ih prate, to je iskoristio domaći takmičar Ejoba Faniel i trimfovao.

Maraton u Veneciji ostaće upamćen po pobedi dvadesetpetogodišnjeg Ejoba Faniela, koji inače trči za lokalni klub, i ovo mu predstavlja najveći uspeh u karijeri.

On je stazu prešao za dva sata 12 minuta i 16 sekundi. Ovo je ujedno prva pobeda nekog italijanskog takmičara u Veneciji posle 22 godine.

Zanimljiva je i način na koji je Faniel stigao do neočekivanog triijumfa. Naime, kako se i očekivalo svi favoriti su bili na čelu trke do 25. kilometara, kada su motoristi koji su vodili trku pogrešno skrenuli, a favoriti su krenuli za njima.

Abdulal Davud, Žilbert Kipleting Čumba, Kipkemei Mutai i David Kiprono Meto trčali su nekoliko stotina metara pre nego što su shvatili, ili bili upozoreni, da trče u pogrešnom smeru. Vratili su se na stazu, ali su u ovom „lutanju" izgubili dva minuta, koje nisu uspeli da nadoknade.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 24. okt 2017, 17:24)
anonymous [neregistrovani]

Molim vas samo jedno

Da ovakve marifetluke ne nazivate greškama. Maraton treba da se poništi zajedno sa svim rezultatima. Ovaj svet počinje da se usuđuje na svakakve niskosti. I čuj domaći takmičar pobedio. Mislim ljudi...