Maraton u Veneciji: Pogrešno „prestrojavanje“ favorita

Velika greška organizatora obeležila je maraton u Veneciji. Motori koji su vodili trku na 25. kilometru pogrešno skrenuli, favoriti nastavili da ih prate, to je iskoristio domaći takmičar Ejoba Faniel i trimfovao.

Maraton u Veneciji ostaće upamćen po pobedi dvadesetpetogodišnjeg Ejoba Faniela, koji inače trči za lokalni klub, i ovo mu predstavlja najveći uspeh u karijeri.

On je stazu prešao za dva sata 12 minuta i 16 sekundi. Ovo je ujedno prva pobeda nekog italijanskog takmičara u Veneciji posle 22 godine.

Zanimljiva je i način na koji je Faniel stigao do neočekivanog triijumfa. Naime, kako se i očekivalo svi favoriti su bili na čelu trke do 25. kilometara, kada su motoristi koji su vodili trku pogrešno skrenuli, a favoriti su krenuli za njima.

Abdulal Davud, Žilbert Kipleting Čumba, Kipkemei Mutai i David Kiprono Meto trčali su nekoliko stotina metara pre nego što su shvatili, ili bili upozoreni, da trče u pogrešnom smeru. Vratili su se na stazu, ali su u ovom „lutanju" izgubili dva minuta, koje nisu uspeli da nadoknade.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво