“Serbian open” maraton narednog oktobra u Beogradu

Beograd će narednog oktobra biti domaćin prvog "Serbian open maratona", saopštio je danas Atletski savez Srbije. Kako se navodi, taj maraton i sasvim nova staza koja će biti obeležena u gradu, dobiće sertifikat svetske i evropske atletske federacije, a održaće se u organizaciji srpskog saveza.

Na sednici Upravnog odbora ASS donete su odluke vezano za predstojeću sezonu u 2018. godini, među kojima je i ta da je Goran Obradović, trener skakačice u dalj Ivane Španović, postavljen za predsednika Stručnog saveta ASS, kao i za predsednika Komisije za licenciranje trenera.

AŠ uvodi Stručni štab po grupama disciplina, kao i supervizore koji će savetovati trenere. Takođe, sva takmičenja uličnih trka i kroseva u Srbiji biće pod okriljem AŠ, a koordinator će biti Goran Čegar.

Na sednici su donete odluke o pripremi proslave 110 godina atletike u Srbiji, kao i 70 godina od osnivanja ASS, kao i odluka o visini obeštećenja prilikom prelaska atletičara iz kluba u klub za ovogodišnji prelazni rok.

Doneta je i odluka o usvajanju liste rekorda postignutih u periodu od 6. marta do 30. septembra ove godine, kao i o usvajanju liste ultramaratonskih rekorda u Srbiji.

Takođe, u članstvo ASS primljen je novi atletski klub Panonija.

Skupština ASS biće održana 4. novembra u Kragujevcu, a tada će biti održani i Dani atletike u tom gradu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 19. okt 2017, 15:06)
anonymous [neregistrovani]

dva

Dva maratona godisnje su mnogo za bilo koji grad na svetu