“Serbian open” maraton narednog oktobra u Beogradu

Beograd će narednog oktobra biti domaćin prvog "Serbian open maratona", saopštio je danas Atletski savez Srbije. Kako se navodi, taj maraton i sasvim nova staza koja će biti obeležena u gradu, dobiće sertifikat svetske i evropske atletske federacije, a održaće se u organizaciji srpskog saveza.

Na sednici Upravnog odbora ASS donete su odluke vezano za predstojeću sezonu u 2018. godini, među kojima je i ta da je Goran Obradović, trener skakačice u dalj Ivane Španović, postavljen za predsednika Stručnog saveta ASS, kao i za predsednika Komisije za licenciranje trenera.

AŠ uvodi Stručni štab po grupama disciplina, kao i supervizore koji će savetovati trenere. Takođe, sva takmičenja uličnih trka i kroseva u Srbiji biće pod okriljem AŠ, a koordinator će biti Goran Čegar.

Na sednici su donete odluke o pripremi proslave 110 godina atletike u Srbiji, kao i 70 godina od osnivanja ASS, kao i odluka o visini obeštećenja prilikom prelaska atletičara iz kluba u klub za ovogodišnji prelazni rok.

Doneta je i odluka o usvajanju liste rekorda postignutih u periodu od 6. marta do 30. septembra ove godine, kao i o usvajanju liste ultramaratonskih rekorda u Srbiji.

Takođe, u članstvo ASS primljen je novi atletski klub Panonija.

Skupština ASS biće održana 4. novembra u Kragujevcu, a tada će biti održani i Dani atletike u tom gradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво