Trener oslobođen optužbi o dopremanju dopinga za maratonku Kenije

Bivši trener maratonke Rite Džeptu oslobođen je optužbi da je pomagao da se Kenijki dopremi zabranjena susptanca EPO.

Kenijski sud oslobodio je optužbi italijanskog trenera Klaudija Berardelija, njegovog pomoćnika i jednog farmaceuta. Sud u Najrobiju naveo je da tužilaštvo nije uspelo da dokaže da su Berardeli i njegovi saradnici bili odgovorni za dopremanje zabranjene supstance dok su radili za čuvenu maratonku.

Oni su uhapšeni pre više od godinu dana, kada su pušteni uz kauciju.

Njima se sudilo u Keniji uprkos odluci Suda za sportsku arbitražu koji je prošle godine saopštio da je Džeptu putem injekcije ili injekcija unela EPO, da joj je pomogao neimenovani lekar a da je Džeptu sve to krila od svojih trenera.

Džeptu je trostruka pobednica Bostonskog maratona i dvostruka pobednica maratona u Čikagu.

Njeni rezultati bili su pozitivni na krvni doping EPO, na testiranjima obavljenim van takmičenja u septembru 2014. godine, pre nego što je trebalo da dobije nagradu od pola miliona dolara kao najbolja svetska maratonka.

Ona je prvo suspendovana na dve godine, ali joj je prošle godine kazna uvećana na četiri godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво