Petoro srpskih atletičara u reprezentaciji Balkana

Petoro srpskih atletičara nastupiće za reprezentaciju Balkana na takmičenju "DecaNation" 9. septembra u Francuskoj. Izborno takmičenje za reprezentaciju bilo je 15. i 16. jula u Novom Pazaru, na prvenstvu Balkana. Lazar Anić učestvovaće u takmičenju u skoku u dalj, Amela Terzić trčaće na 2.000 metara, Milana Tirnanić na 100 metara, Dragana Tomašević učestvovaće u takmičenju u bacanju diska, a Branko Pauković će bacati koplje.

Srpski atletičar Lazar Anić rekao je danas da je počastvovan što je pozvan u reprezentaciju Balkana i da se nada da će sezonu završiti pobedom.

"Velika je čast biti u reprezentaciji Balkana i deo ovog jedinstvenog takmičenja. Uz dobro vreme i atmosferu nadam se osvajanju maksimalnih osam bodova za svoju ekipu i da ću sezonu završiti onako kako sam je i počeo, pobedom", rekao je Anić.

Na programu će biti ukupno deset disciplina, trke na 100, 200 i 800 metara, troskok, bacanje diska i skok u vis. Atletičari će se takmičiti i u trci na 400 metara, zatim na 110 prepone, u bacanju koplja, kao i u trci na 2.000 metara.

"Glavni deo sezone za mene je završen, zato na ovo takmičenje idem rasterećeno sa ciljem da osvojim što više bodova. Očekujem dobru trku, a potrudiću se da i rezultat bude što bolji", rekla je Amela Terzić.

broj komentara 0 pošalji komentar