Ivana Španović odbranila titulu Dijamantske lige

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na finalnom mitingu Dijamantske lige u Briselu sa daljinom od 6,70 metara, čime je odbranila trofej od prošle sezone. Ivana je najbolji skok ostvarila u poslednjoj seriji.

Ivana Španović je odbranila trofej u Dijamantskoj ligi, pošto je na finalnom takmičenju u Briselu ostvarila rezultat od šest mestara i 70 centimetara, i to skokom u poslednjoj seriji.

Ivana je tako osvojila utešnu nagradu, posle razačaravajućeg nastupa u finalu Svetskog prvenstva u Londonu prošlog meseca.

U Briselu je viđena neverovatna borba najboljih osam takmičarki ove sezone, pa je tako pred poslednju seriju razlika između prvih pet takmičarki bila je samo po jedan centimetar.

Ipak, Ivana je u poslednjoj seriji ostvarila najduži skok na takmičenju, Tijana Bartoleta je posle nje prestupila, što je označilo početak slavlja srpske atletičarke i njenog trenera.

"Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske lige, mnogo mi znači ova pobeda naročito posle svega što se desilo u Londonu. Ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja", rekla je Ivana.

Trener Goran Obradović istakao je da je celo takmičenje obeležila velika neizvesnost i razlika u samo nekoliko centimetara.

"Moram da priznam da skakačice vecceras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od 20 minuta i bilo im je jako teško da se vrate. Ipak, Ivana je još jednom dokazala da ume da se izbori sa pritiskom i da u šestoj seriji odnese pobedu, i odbrani Dijamantski trofej od prošle godine", zaključio je trener Obradović.

Ovako je proteklo takmičenje u Briselu: 

20.06 – Bartoleta je prestupila u poslednjoj seriji, Ivana je odbranila titulu u Dijamantskoj ligi.

20.04 – Odličan skok Ivane Španović u poslednjoj seriji od 6,70, trenutno je na prvom mestu. Posle nje skače samo Tijana Bartoleta. 

19.57 – Neverovatni rezultati u Briselu, prvih pet takmičarki su u pet centimetara.

Posle pete serije vodi Lorejn Jugen sa 6,65, Šakila Saunders skočila je 6,64. Bartoleta je sada treća sa 6,63, dok je Španovićeva četvrta sa 6,62. Britni Ris je na petom mestu sa 6,61.

Ivana je prestupila u petoj seriji. 

19.47 – Završena je četvrta serija, nema promena u plasmanu. Sve takmičarke su imale nešto slabiju seriju, kao da je pauza uticala na njihov učinak.

Ivana je u četvrtoj seriji zabeležila skok od 6,41 metar, i dalje se nalazi na drugom mestu.

19.35 – Posle pauze, nastavljeno je takmičenje u skoku udalj. 

19.15 – Posle tri serije, vodi Tijana Bartoleta, koja je za centimetar pretekla Ivanu – 6,63 metra.

Izuzetno neizvesno takmičenje u Briselu. Ivana je i u trećoj seriji skočila 6,62, dok je treća Lorej Jugen sa 6,61, koliko je skočila i četvrtoplasirana Britni Ris.

Slede Amerikanka Saunders, Britanka Proktor, Ruskinja Klišina i Nemica Salman-Rat. 

19.07 – Ivana posle druge serije zauzima prvo mesto sa skokom od 6,62 metra. Po centimetar manje skočile su Lorejn Jugen i Britni Ris.

19.00 – Ivana Španović u prvom skoku zabeležila daljinu od 6,39 metara i nalazi se na petoj poziciji. 

18.50 – Počelo je takmičenje u skoku udalj u konkurenciji dama.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара