Ivana Španović odbranila titulu Dijamantske lige

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na finalnom mitingu Dijamantske lige u Briselu sa daljinom od 6,70 metara, čime je odbranila trofej od prošle sezone. Ivana je najbolji skok ostvarila u poslednjoj seriji.

Ivana Španović je odbranila trofej u Dijamantskoj ligi, pošto je na finalnom takmičenju u Briselu ostvarila rezultat od šest mestara i 70 centimetara, i to skokom u poslednjoj seriji.

Ivana je tako osvojila utešnu nagradu, posle razačaravajućeg nastupa u finalu Svetskog prvenstva u Londonu prošlog meseca.

U Briselu je viđena neverovatna borba najboljih osam takmičarki ove sezone, pa je tako pred poslednju seriju razlika između prvih pet takmičarki bila je samo po jedan centimetar.

Ipak, Ivana je u poslednjoj seriji ostvarila najduži skok na takmičenju, Tijana Bartoleta je posle nje prestupila, što je označilo početak slavlja srpske atletičarke i njenog trenera.

"Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske lige, mnogo mi znači ova pobeda naročito posle svega što se desilo u Londonu. Ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja", rekla je Ivana.

Trener Goran Obradović istakao je da je celo takmičenje obeležila velika neizvesnost i razlika u samo nekoliko centimetara.

"Moram da priznam da skakačice vecceras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od 20 minuta i bilo im je jako teško da se vrate. Ipak, Ivana je još jednom dokazala da ume da se izbori sa pritiskom i da u šestoj seriji odnese pobedu, i odbrani Dijamantski trofej od prošle godine", zaključio je trener Obradović.

Ovako je proteklo takmičenje u Briselu: 

20.06 – Bartoleta je prestupila u poslednjoj seriji, Ivana je odbranila titulu u Dijamantskoj ligi.

20.04 – Odličan skok Ivane Španović u poslednjoj seriji od 6,70, trenutno je na prvom mestu. Posle nje skače samo Tijana Bartoleta. 

19.57 – Neverovatni rezultati u Briselu, prvih pet takmičarki su u pet centimetara.

Posle pete serije vodi Lorejn Jugen sa 6,65, Šakila Saunders skočila je 6,64. Bartoleta je sada treća sa 6,63, dok je Španovićeva četvrta sa 6,62. Britni Ris je na petom mestu sa 6,61.

Ivana je prestupila u petoj seriji. 

19.47 – Završena je četvrta serija, nema promena u plasmanu. Sve takmičarke su imale nešto slabiju seriju, kao da je pauza uticala na njihov učinak.

Ivana je u četvrtoj seriji zabeležila skok od 6,41 metar, i dalje se nalazi na drugom mestu.

19.35 – Posle pauze, nastavljeno je takmičenje u skoku udalj. 

19.15 – Posle tri serije, vodi Tijana Bartoleta, koja je za centimetar pretekla Ivanu – 6,63 metra.

Izuzetno neizvesno takmičenje u Briselu. Ivana je i u trećoj seriji skočila 6,62, dok je treća Lorej Jugen sa 6,61, koliko je skočila i četvrtoplasirana Britni Ris.

Slede Amerikanka Saunders, Britanka Proktor, Ruskinja Klišina i Nemica Salman-Rat. 

19.07 – Ivana posle druge serije zauzima prvo mesto sa skokom od 6,62 metra. Po centimetar manje skočile su Lorejn Jugen i Britni Ris.

19.00 – Ivana Španović u prvom skoku zabeležila daljinu od 6,39 metara i nalazi se na petoj poziciji. 

18.50 – Počelo je takmičenje u skoku udalj u konkurenciji dama.

broj komentara 11 pošalji komentar
(subota, 02. sep 2017, 02:30)
Delija iz Valjeva [neregistrovani]

Bozija pravda je zadovoljena!!!!!

Bravo lepoto nasa,ipak je Bozija pravda najjaca i zadovoljena.Gde je svetska sampionka britni ris na petom mestu,gde je druga na svetu Darija Klisina na sedmom mestu,gde je treca na svetu tijana bartoleta na cetvrtom mestu,toliko o tome.Pokazala si im ko je"KRALJICA SKOKA U DALJ".Bravo KRALJICE!!!!!

(petak, 01. sep 2017, 23:07)
anonymous [neregistrovani]

Draga Ivana,

da te Bog cuva i postanes jos bolja i jaca i da ti nitko nista ne moze. Volimo te. Sve si i lepsa.

(petak, 01. sep 2017, 22:47)
zex [neregistrovani]

Bravo

Bravo IVANA!!!

takodje cestitke Limanu na pobjedi 3x3 u basketu na Svetskom sampionatu !!!

(petak, 01. sep 2017, 22:27)
Ivanka [neregistrovani]

Ivanka

Sunce se ponovno radja...Ivana je super....puna pozitivne energije.CESTITAM!!

(petak, 01. sep 2017, 22:05)
Deda Pera [neregistrovani]

Čestitke !

Čestitke našoj lepotici na velikom uspehu !

(petak, 01. sep 2017, 21:31)
anonymous [neregistrovani]

vuk

Bravo Ivana, usput 50.000 USD i nije lose kao utesna nagrada :)

(petak, 01. sep 2017, 20:43)
anonymous [neregistrovani]

Svaka cast

Bravo Ivana svaka ti cast uspjela si kad je bilo najteze i sto je najbitnije dokazala si ko je glavni. Veliki pozdrav iz Republike Srpske!!!

(petak, 01. sep 2017, 20:19)
El Fuser [neregistrovani]

Čestitke za poštenost

Sve čestitke za Izvanrednu Ivanu Španović ovo je sada redosled koji je pošten i koji odgovara stvarnosti i realnosti.Bila je prva i u Londonu ali tada realnost nije bila po ukusa federacije.Zato sada uz sve pohvale i zahvalnosti Ivani trebamo biti zahvlani i IAAF što konačno priznaje koji je pravi redosled i ko je zaista najbolji. BRAVO IVANA

(petak, 01. sep 2017, 20:17)
Jelena [neregistrovani]

Kraljica

Bez pomoci sudija....stavila si im tacku......DA SE ZNA KO JE NAJBOLJI

(petak, 01. sep 2017, 20:12)
tefanoo7 [neregistrovani]

tako je...

svaka cast Ivana