CAS potvrdio tri doživotne suspenzije u doping i korupcijskoj aferi

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) potvrdio je doživotne suspenzije za Papu Masata Dijaka, sina bivšeg predsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamina Dijaka, i bivšeg predsednika Atletskog saveza Rusije Valentina Balakničeva u doping i korupcijskoj aferi.

CAS je odbacio žalbe Dijaka i Balakničeva koje je još u januaru 2016. godine doživotno suspendovao Izvršni odbor IAAF.

Dijak i njegov otac su u Francuskoj optuženi da su iznuđivali novac od sportista kako bi im pomogli da prikriju doping, dok je Balakničev u izveštaju Svetske anti-doping agencije (VADA) optužen da je takođe učestvovao u šemi iznuđivanja novca od sportista optuženih da su koristili nedozvoljena sredstva.

Ruskom treneru Alekseju Melnikov, koji je vodio ruski tim na duge staze, takođe je potvrđena doživotna suspenzija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво