Čavić: Ivana doživela veću nepravdu od mene

Bivši srpski plivač Milorad Čavić smatra da je atletičarka Ivana Španović doživela veću nepravdu nego što je on na Olimpijskim igrama u Pekingu kada je Amerikanac Majkl Felps na kontroverzan način osvojio zlatnu medalju ispred njega.

Španovićeva je zauzela četvrto mesto u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Londonu, iako je u šestoj seriji imala skok za zlato, ali joj se odlepio broj i ostavio trag u pesku što joj je donelo slabiji rezultat.

"Prosto rečeno, smatram da je Ivana Španović doživela veću nepravdu od moje u Pekingu. Ovo je velika sramota i skandalozno za IAAF", objavio je Čavić na svom Tviter profilu.

Atletski savez Srbije žalio se na odluku sudija, ali je zahtev odbijen uz obrazloženje, kako je navedeno iz ASS, da bi bilo teže da se odbije žalba Amerikanaca jer su atletičarke iz te zemlje Britni Ris i Tijana Bartoleta osvojile zlato, odnosno bronzu.

broj komentara 22 pošalji komentar
(nedelja, 13. avg 2017, 12:20)
Kumanovo [neregistrovani]

Naš ponos!

Ivana, naše ZLATO!
Veliki pozdrav iz Makedonije!
Svi smo uz tebe......

(nedelja, 13. avg 2017, 11:51)
Djordje Bec [neregistrovani]

Postenje

A sto se ne oglasavaju skakacice koje su uzele medalje a i one koje su se takmicile pa da same uruce Ivani zlato!
Gde je Fair Play?

(nedelja, 13. avg 2017, 11:11)
Nikola [neregistrovani]

Ivana zlato naše

Kako bi sudije merile .da se papirni broj sasvim otkačeno i pao u pesak metar od odskočna daske..meri se pobogu dokle je skočio skakač i njegovo telo ,a ne papirni brojevi što mu neko drugi na leđa zakači.

(nedelja, 13. avg 2017, 09:30)
Stevan [neregistrovani]

Bravo !

Bravo, pogodili ste u srz naseg mentaliteta !!!

(nedelja, 13. avg 2017, 08:30)
anonymous [neregistrovani]

Ivana, svi smo uvek uz - tebe!

Tvoji postovaoci iz - Australije!!!

(nedelja, 13. avg 2017, 08:16)
anonymous [neregistrovani]

sportski do j...

Ruse izbacili iz takmicenja, njihove niko ne sme da kontrolise, ne sme niko da im odbije zalbu. Cemu uopste takmicenje. Podelite Amerima sve medalje. Da platimo pa da idemo...

(nedelja, 13. avg 2017, 08:04)
anonymous [neregistrovani]

Тешановић

@Osnovati paralelne sisteme

А да ли смо ми подржали те "пријатељске земље" док их запад бер разлога (чисто политички) малтретира на спортских теренима? Да ли смо дигли глас против њиховог искључења са ОИ у Бразилу? Да ли смо дигли глас против тога да њихови спортисти не могу ни да помену име своје земље и да им се свира некаква "химна" атлетске федерације? Да ли смо дигли глас против правдања енормног допинга америчких спортиста у свим спортовима од атлетика, тениса, пливања, кошарке... Нисмо, него док је "добро" ми се приклањамо западу против "пријатељских земаља", а кад доживимо велику неправду онда - помажите "пријатељске земље". Тако радимо и у спорту, а тако радимо и у политици.

(nedelja, 13. avg 2017, 07:41)
Miško [neregistrovani]

Pravila takmičenja!!

Ivana nastavi tako i još bolje da skačeš!!!
A vi svi ostali koji kritikujete Amere,sudije,organizatore,vreme.... itd, pročitaj te pravilnik takmičenja i sve će za neke normalne ljude biti jasno!!!

(nedelja, 13. avg 2017, 07:31)
Dare NS [neregistrovani]

Zar opet?!

Draga Ivana,osvojili si ti zlato odavno pre svih njih,ali ovakva glupost u vezi papira sa brojem?!Odakle im inspiracija...za gluposti,papir sa brojem je deo čoveka?!
Neverovatno,kakav izgovor!Treniraj i dalje,a mi ćemo te i dalje,više,iskrenije podržati!!!

(nedelja, 13. avg 2017, 06:09)
anonymous [neregistrovani]

Daaaa.....to je živa istina...

"...би било теже да се одбије жалба Американаца...".