Dudaš zbog povrede odustao na SP

Srpski desetobojac Mihail Dudaš odustao je od daljeg takmičenja na Svetskom prvenstvu u Londonu zbog povrede noge koju je zaradio padom u trci na 110 metara sa preponama.

Dudaš, koji je bio na osmoj poziciji posle prvog dana u desetoboju, diskvalifikovan je na 110 metara sa preponama kada je pao, ali i se podigao završivši trku.

On je nastavio da se bori i u bacanju diska zauzeo je 14. mesto, ali je ipak odustao zbog bola u nozi i nastup u Londonu završio nakon sedam disciplina i 4.967 bodova, odnosno na 25. mestu u trenutku odustajanja.

Preostale su još tri discipline - skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.

Uprkos odličnom startu u trci na 110 metara sa preponama desetobojac Mihail Dudaš je ostao bez plasmana, jer se sapleo na jednoj prepreci.

Dudaš je ustao, nastavio trku i uspeo da je završi vremenom 23,55 sekundi, ali su ga sudije diskvalifikovale jer je prilikom pada delimično napustio stazu, pa je tako ostao i bez plasmana i bez bodova.

U disciplini bacanja diska, Dudašov najbolji rezultat bio je 43.23 metara što je sedmi najbolji rezultat u njegovoj grupi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво