Španovićeva u finalu Svetskog prvenstva

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Londonu skokom od 6,62 metra. Španovićeva je posle prvog skoka odlučila da ne skače više u kvalifikacijama, kako ne bi rizikovala povredu ili prehladu u Londonu. Finale je u petak od 20.10 sati.

Posle skoka u prvoj seriji, Španovićeva je, u dogovoru sa trenerom Goranom Obradovićem, rešila da više ne skače u kvalifikacijama, kako ne bi rizikovala povredu ili prehladu na kiši u Londonu.

To se ispostavilo kao dobra odluka, pošto je 6,62 metra iz prve serije bilo sasvim dovoljno za plasman u finale.

U finale se plasiralo 12 atletičarki. Kvalifikaciona norma za finale je 6.70 metara, ili 12 najboljih po rezultatu.

Španovićeva je zauzela treće mesto u A grupi, ukupno četvrto u kvalifikacijama.

Ispred nje su bile Darija Klišina, Tijana Bartoleta i Lorejn Judžen, a nijedna atletičarka nije preskočila normu koja je iznosila 6,70 metara.

"Bilo je jako hladno i izuzetno sam zadovoljna što sam, kako smo i planirali, sa jednim izvedenim skokom obezbedila ulazak u finale. Čeka me specijalna priprema za finale koje je na programu u petak u istom terminu", rekla je Španovićeva posle kvalifikacija.

Njen trener Goran Obradović rekao je da je znao da će rezultat 6,60 biti dovoljan za finale i da joj je zbog toga rekao da se povuče posle prve serije.

"Zbog izuzetno teških vremenskih uslova, znao sam da će rezultat 6,60 metara biti sigurno dovoljan za finale. Posle rutinskog prvog skoka od 6,62, rekao sam Ivani da se povuče sa borilišta. Sve glavne konkurentkinje su se plasirale u finale", objasnio je Obradović.

Finale je u petak od 20.10 sati.

Ovako su protekle kvalifikacije:

20.45 - Ivana Španović je odlučila da više ne skače u kvalifikacijama.

20.25 - U prvoj seriji, Ivana Španović je skočila 6,62m, osam santimetara manje od kvalifikacione norme.

20.00 - Za desetak minuta Španovićeva započinje misiju u Londonu.

 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво