Anić spreman da skače sa najboljima na svetu

Srpski skakač u dalj Lazar Anić rekao je danas da je spreman za predstojeće Svetsko prvenstvo i dodao da veruje da će u kvalifikacijama u Londonu biti na svom vrhuncu.

Još deset dana je ostalo do početka Svetskog atletskog prvenstva u Londonu. Rok za ispunjenje normi završen je juče, a Srbiju će predstavljati osam takmičara među kojima je i Lazar Anić.

"Ove godine smo odlučili da ne idemo nigde sa strane, već da završne pripreme obavimo u Beogradu gde ćemo pokušati da se malo prilagodimo podlozi koja će biti na Svetskom prvenstvu", rekao je Anić, prenosi Atletski savez Srbije.

Anić je naveo da je, posle Ekipnog Evropskog prvenstva u Izraelu gde je pobedio, počeo sa jačim treninzima.

"Prvo takmičenje posle petnaestak dana jakog treninga napravio sam u Novom Pazaru gde sam po kiši skočio respektabilan rezultat od 7,94 metra i na taj način pokazao da sam na dobrom putu da u kvalifikacijama svog prvog SP budem na vrhuncu", rekao je Anić.

"Tada očekujem od sebe da budem u mogućnosti da dam svoj maksimum. Ako to uspem, uveren sam da će taj maksimum biti dovoljan za finale. Posle u finalu, kao u svakoj tehničkoj disciplini, sve je moguće", dodao je.

Lazar Anić će prvi startovati od srpskih atletičara. On će na zaletište skoka u dalj izaći 4. avgusta u 20.30.

Svetsko atletsko prvenstvo održava se u Londonu od 4. do 13. avgusta na stadionu "Olimpijski park Kraljice Elizabete".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи