De Gras: Želim da pobedim Bolta, ne da čekam njegovu penziju

Kanadski atletičar Andre De Gras rekao je da mu nije namera da postane najbrži sprinter posle penzionisanja Juseina Bolta, već da želi da ga pobedi na stazi.

"Pokušaću da ga pobedim ove godine. Osećam da imam velike šanse za to i to je upravo ono što želim da uradim. U top formi sam, mislim da mogu", rekao je De Gras u intervjuu agenciji AP.

Posebno upečatljiva bila je fotografija sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, na kojoj je Bolt sa osmehom u toku trke posmatrao drugoplasiranog De Grasa.

De Gras je u Riju osvojio srebrnu medalju na 200, a bronzane na 100 i u štafeti 4x100 metara, čime je postao prvi kanadski sprinter koji je na jednim olimpijskim igrama osvojio tri odličja.

Bolt je izjavio da ga je De Gras toliko namučio u trci na 200 metara u Riju da je bio iscrpljen i sprečen da popravi svetski rekord noć kasnije.

Upitan šta je potrebno da u avgustu ove godine pobedi Bolta, De Gras je odgovorio da "nema pojma".

"Moraću da budem na svom vrhuncu i ako je moguće da uradim nešto posebno", rekao je De Gras i dodao da radi na poboljšanju starta trke, što se smatra jedinom Boltovom manom.

"Bilo bi odlično da mogu da imam odličan start i pokušam da držim vodeću ulogu. Moja brzina na kraju je dobra", dodao je.

Svetsko prvenstvo u atletici održaće se od 4. do 13. avgusta u Londonu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се