Ruska maratonka suspendovana na četiri godine

Ruska maratonka Albina Majorova suspendovana je na četiri godine zbog dopinga, saopštio je Atletski savez Rusije.

Ruski savez je naveo da je suspenziju Majorovoj izrekao Sud za sportsku arbitražu nakon što je bila pozitivna na testiranju prošle godine.

Ova suspenzija verovatno znači i kraj sportske karijere za 39-godišnju maratonku.

Majorova je najbolji rezultat na nekom velikom takmičenju ostvarila na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine kada je bila osma. Ona je, takođe, bila i među deset najboljih na maratonima u Londonu, Bostonu i Čikagu.

Istovremeno, ruskoj atletičarki Tatjani Černovoj oduzeta je bronzana medalja sa Olimpijskih igara u Pekingu.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je na ponovljenom testiranju uzorak ruske sedmobojke bio pozitivan na turinabol.

Pre bronze iz Pekinga, Černovoj je ranije oduzeta i bronza sa Igara u Londonu, ali je ostala i bez titule svetske prvakinje iz 2011. godine.

Černova je zbog kršenja doping pravila ranije suspendovana na tri godine i osam meseci, ali Međunarodna atletska federacija tu suspenziju može i da produži.

Britanka Keli Soderton je na Igrama u Pekingu osvojila peto mesto u sedmoboju, ali joj je devet godina kasnije ipak pripala bronzana medalja, pošto je pored Černove suspendovana i osvajačica srebra, Ukrajinka Ljudmila Blonska.

Soderton je tako stigla do druge bronzane olimpijske medalje iz Pekinga za samo pet meseci. Njoj je prethodno dodeljena i bronza iz štafete četiri puta 400 metara. Soderton je prestala da se takmiči pre pet godina. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво