Olimpijska šampionka suspendovana zbog sastanka sa Obamom

Olimpijska šampionka u trci na 100 metara sa preponama Brijana Rolins suspendovana je na godinu dana jer je prošle godine propustila tri doping kontrole.

Rolins, zlatna sa Igara u Rio de Žaneiru, na jedan od tri testa nije izašla jer je baš isti dan u septembru bila na sastanku sa nekadašnjim predsednikom SAD Barakom Obamom u Beloj kući.

Ona se neće takmičiti do 18. decembra, 12 meseci od početka kazne, što znači da će propustiti Svetsko prvenstvo u Londonu u avgustu.

"Preživljavam najteže moguće trenutke u karijeri, posebno jer sam imala sjajnu prošlu godinu", napisala je Rolins na svom Instagram profilu.

Prema pravilima Svetske antidoping agecnija (WADA), atletičari ne smeju da propuste tri doping testa u periodu od 12 meseci.

Rolins je prošle godine izostala u aprilu i dva puta u septembru, poslednji 27. dana tog meseca, pa joj neće biti oduzeta zlatna medalja iz Rija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво