Rekord: Više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja na maratonu

Više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja sveta prijavilo se za učešće na 30. Beogradskom maratonu, čime će biti postavljen novi rekord, saopštili su organizatori.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović pozvao je sve građane da učestvuju na maratonu, polumaratonu i trci zadovoljstva u subotu.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što u ime Beograda mogu da poželim dobrodošlicu Moti i Sotomajoru. Ostalo je malo vremena do maratona, uzbuđeni smo, sve ide po planu i u subotu će biti maksimalni uslovi da se maraton održi onako kako svi priželjkujemo. Pozivam Beograđane da dođu sa decom na maraton i budu deo istorije", rekao je Mladenović na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

On je poručio da se kiša ne očekuje u subotu i da će biti lepo vreme za trku.

"Nema bojazni od kiše kao danas i sutra, lepo se vreme očekuje u subotu. Velika je privilegija za naš glavni grad što brojni asovi dolaze, hvala organizatorima na viziji što promovišu Beograd, zemlju i naš sport. Drago mi je što Beograd postaje centar sporta i po tome je prepoznat u svetu", rekao je Mladenović.

Svetski rekorder skoka uvis Havijer Sotomajor izrazi je zadovoljstvo i zahvalnost što drugu godinu u nizu ima priliku da bude u Beogradu.

"Srećan što sam ponovo u Beogradu, gde se osećam kao kod kuće. Beogradski maraton je uvek okupljao mnogo učesnika i legendi, hvala organizatorima što su me pozvali", poručio je Sotomajor.

Najbolja maratonka svih vremena Roza Mota naglasila je da oseća veliku čast zbog dolaska u Srbiju.

"Imam mnogo prijatelja u Srbiji, bila sam promoter 2011. godine i nosim lepe uspomene, kao da je juče bilo. Sport se ne vrti oko pobeda, već oko stvaranja prijateljstva. Nadam se da ću biti ovde i kada bude 50. maraton", rekla je Mota, a onda se na njene reči nadovezao direktor Beogradskog maratona Nikolić.

"Ne verujem da ćemo izdržzati još 20 godina u ovakvim uslovima, teško je i izbrojati do tada. Ipak, uz pomoć Grada i ostalih sve je moguće", zaključio je Nikolić.

Predstavnica Hemofarma Suzana Đorđević izrazila je zadovoljstvo što je ta kompanija partner Beogradskog maratona, naglasivši da je oduvek promovisala sportske aktivnosti.
Beogradski maraton, 30. po redu, održava se u subotu od 10 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво