Читај ми!

Zilkić: Konkurencija na 1.500 metara na EP najjača moguća

Atletski trener Rifat Zilkić rekao je da je konkurencija u disciplini 1.500 metara za žene na predstojećem Evropskom prvenstvu u dvorani "najjača moguća", a da će taktika Amele Terzić u kvalifikacionoj trci zavisiti od sastava grupe.

"Odmah upada u oči da dolaze sve atletičarke koje su dobro trčale dvoranu ove godine, pa sledi velika borba za plasman u finale. Čekamo žreb, pošto Amelina taktika zavisi od konkurentkinja", rekao je Zilkić.

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se u Beogradu od 3. do 5. marta, a kvalifikacije na 1.500 metara na programu su prvog dana takmičenja od 17.05.

Najbolji rezultat od 24 prijavljene atletičarke ima Britanka Lori Mjuir, koja je pre tri godine pretrčala 1.500 metara za 4:05,32 minuta, dok ove godine nije nastupala na toj deonici.

Terzić ima 16. ovosezonski rezultat u Evropi od 4:12,51 minuta, dok je među atletičarkama koje će trčati u Beogradu na 15. mestu.

Predstojeći šampionat propustiće Sifan Hasan iz Holandije, vodeća u dvorani na evropskoj listi za 2017. godinu sa 4:03,05 minuta, ali će se na startu pojaviti sve koje su na toj listi plasirane od drugog do osmog mesta.

"Mjuir je sjajna, Nemica (Konstanc Klosterhalfen) briljira ove godine, tu je i (Lujza) Gega. Biće žestoko", ocenio je Zilkić.

Prva favoritkinja po ovogodišnjim ostvarenjima je Konstanc Klosterhalfen iz Nemačke, druga u Evropi sa 4:04,91 minuta, a prate je Šveđanka Meraf Bahta (4:06,40), Sofija Enaui iz Poljske (4:06,59) i Albanka Lujza Gega (4:06,66).

Na borbu za visok plasman računaju i Rumunka Klaudija Bobočea, šesta Evropljanka ove godine vremenom od 4:08,19 minuta, sedma na toj listi sa 4:09,48 Poljakinja Renata Pliš, čiji je lični rekord 4:07,10, kao i Merjem Akda iz Turske sa 4:09,95 minuta.

Finale žena na 1.500 metara zakazano je za subotu od 19.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи