Troje ruskih atletičara mogu na EP u Beogradu

Troje ruskih atletičara moći će da učestvuju na predstojećem dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto im je Međunarodna atletska federacija (IAAF) dozvolila da se takmiče kao neutralni sportisti.

IAAF je tu odluku doneo juče, što je bio i poslednji dan za prijavu takmičara za šampionat u Beogradu.

Dozvole da se takmiče kao neutralni sportisti dobili su skakačica s motkom Anželika Sidorova, sprinterka Kristina Sivkova i Aleksej Sokirski, bacač kladiva.

IAAF je navela da šestoro ruskih atletičara nije dobilo dozvolu da se takmiči, ali ne i o kojim sportistima je reč, kao ni razloge zbog kojih je odbila njihove zahteve.

Ruski atletičari su zbog doping skandala u toj zemlji suspendovani od novembra 2015. godine. Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kao neutralni sportista takmičila se jedino Darja Klišina.

Klišina će učestvovati i na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a pored nje dozvolu je ranije dobila i Julija Stepanova.

Dvoransko Evropsko prvenstvo u Beogradu održava se od 3. do 5. marta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи