Читај ми!

Mali: Arena spremna za EP u atletici

"Kombank arena" potpuno je spremna za najveće sportsko takmičenje, koje će se ove godine održati u Beogradu u periodu od 3. do 5. marta, a to je Evropsko prvenstvo u atletici, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Opet smo napravili malo čudo, jer sad imamo atletsku stazu na tri i po metra od zemlje, dok je prošle godine na tom mestu bio bazen", rekao je Mali prilikom obilaska "Kombank arene".

On je naglasio da je održavanje Evropskog prvenstva u atletici u Beogradu veoma zanačajno, ne samo za glavni grad, već i za celu Srbiju , jer ćemo biti domaćini najboljim evropskim atletičarima kojih će biti preko 800, a očekuje se dolazak i više hiljada ljudi iz zemlje i inostranstva.

Prema rečima Malog, dosada je prodato oko 9.000 karata za Evropsko prvenstvo u atletici, a ostalo je još manje od 1.000 karata u prodaji.

Mali je naglasio da je posebno značajno to što se posle 10 godina i Mala hala "Kombank arena", koja nije radila, konačno stavlja u funkciju.

On je naveo da će se Mala hala "Kombank arene" koristiti i za predstojeće takmičenje u atletici, odnosno, da će služiti za zagrevanje sportista, koji će kroz, kako je kazao, zagrejani tunel stizati u veliku halu.

"Nakon Evropskog takmičenja u atletici, Mala hala će biti data u komercijalnu upotrebu, odnosno na korišćenje deci", rekao je Mali.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je rekao da je Mala hala "Kombank arene" u stvari jedna nova sportska dvorana koja je izgrađena u Beogradu, i da se njome povećavaju kapaciteti za bavljenje dece sportom.

"To je prvi put da je 'Mala arena' funkcionalna. Hala ima 1.800 kvadratnih metara i u nju mogu stati tri košarkaška igrališta i dva teniska terena", kazao je Nikodijević.

On je najavio da predstoji tender za novo komercijalno ime ove dvorane na Novom Beogradu i da se očekuju mnogo veća sredstva, koja će se dobiti od generalnog sponzora ove gradske dvorane.

"Mislim da će 'Beogradska arena' od sledeće godine sa povećanjem kapaciteta i sa novim sponzorima moći da izdržava samu sebe, čime smo uspeli da pretposlednje gradsko preduzeće stavimo na noge", kazao je Nikodijević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи