IAAF: Nove smernice ruskim atletičarima

Međunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je nove smernice i uslove koje ruski atletičari treba da ispune kako bi se takmičili kao neutralni sportisti.

IAAF navodi da će prijave ruskih atletičara za takmičenje u neutralnom statusu biti ispitane pomoću kriterijuma koji treba da dokažu da su "čisti".

Ti kriterijumi su sledeći: da li je neko od pomoćnog osoblja sportiste, uključujući lekare i trenere, bio umešan u kršenje doping pravila, da li je bilo nekih atipičnih nalaza u doping uzorcima ili nedoumica u vezi sa njihovim biološkim pasošima i da li je uzorak dovoljno "odstajao" za konačnu analizu.

Međunarodna atletska federacija je u novembru 2015. godine suspendovala ruske atletičare, kojima nije bilo dozvoljeno da učestvuju na Igrama u Riju prošlog leta, a celom ruskom timu nije dozvoljeno učešće na Paraolimpijskim igrama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи