Читај ми!

Šarčević uručio nagrade organizatorima RTS krosa

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević dodelio je nagrade prosvetnim radnicima koji su doprineli održavanju RTS krosa, atletske manifestacije na kojoj je učestvovalo oko 50 odsto školske i predškolske generacije.

Kako je rekao osnivač RTS krosa Stevan Kovačević, prema pisanim podacima Evropske i Svetske atletske federacije, ova priredba je najmasovnija i na svetu na kojoj učestvuju deca predškolskog i školskog uzrasta.

Ove godine, rekao je on, ta brojka je dostigla 476.000 predškolaraca, školaraca i aktivnih trkača. Ministar Šarčević izrazio je zadovoljstvo jer se broj mališana koji učestvuju povećava.

"Gledaćemo da decu motivišemo, jer oni vole sport, samo ih treba motivisati", poručio je on i dodao da deca treba da pozovu i mame i tate da im se pridruže na toj manifestaciji.

Šarčević je podsetio na sličnu manifestaciju "Beli kros" koja se organizuje na Rakovici, a održava se zimi.

Na toj manifestaciji su takođe, naveo je on, dobrodošli i mališani i njihovi roditelji.
Za sledeću sezonu, najavio je ministar, lestvica će se postaviti još više da bi RTS kros bio još uspešniji.

Organizator i osnivač krosa Stevan Kovačević istakao je kako je RTS-ov kros biser školskog sporta a da su najzaslužniji za njegovo organizovanje prosvetni radnici. On je izrazio i zahvalnost Ministarstvu prosvete jer je tu manifestaciju "uzelo pod svoje okrilje" i svake godine pomaže njeno održavanje.

Kako je naveo, kada je tek osnovan, školarci su bili primorani da učestvuju na krosu, sad to rade dobrovoljno a broj im je toliki da je to rezultat za Ginisa.

"Svi zajedno treba da kažemo sport a ne ulica, ne stranputica ne nasilje", poručio je Kovačević.

Nagrade za pomoć organizaciji ovogodišnjeg krosa otišle su u ruke direktora Poljoprivredne škole u Požegi Koji Boškoviću, direktoru Matematičkog instituta SANU Zoranu Ognjanoviću, direktoru poljoprivredne škole u Šapcu, pomoćnici ministra za osnovno obrazovanje Vesni Nedeljković, saradniku ministra zaduženom za razvoj sporta Milošu Blagojeviću i predstavnicima još osam škola i đačkih domova širom Srbije ali i sponzoru Valjevskoj pivari.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи