Ivana Španović popravila državni rekord

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović postavila je novi državni rekord u skoku u dalj, pošto je već u prvoj seriji takmičenja u Beogradu ostvarila rezultat 7,10 metara. Taj rezultat bio je dovoljan i za pobedu.

Ivana je skokom od 7,10 metara na Terazijama oborila sopstveni nacionalni rekord, a istovremeno ostvarila i pobedu na takmičenju u Beogradu.

Španovićeva je prethodno držala rekord od 7,08 metara koji je ostvarila na Olimpijskim igrama u Riju kada je osvojila bronzanu medalju.

"Stvarno nisam znala šta da očekujem od ovog takmičenja, s obzirom na to da je nedelja, a svi volimo da odmaramo nedeljom, jel da? Želim svima da se zahvalim od srca na tome što mi je ovo takmičenje bilo najlepše moguće, lični rekord u momentu kada i ne znam da li mogu da ga skočim. To je dokaz koliko meni podrška znači, uživala sam zaista u svakom trenutku", rekla je Španovićeva novinarima posle takmičenja.

Drugo mesto u Beogradu zauzela je Britanka Jasmin Sojers sa 6,56 metara, a treća je bila Erika Jarder iz Švedske sa skokom od 6,21 metra.

Današnje takmičenje na beogradskim Terazijama održalo se u sklopu promocije dvoranskog šampionata Evrope koje naredne godine organizuje Beograd.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво