Ivana Španović pobedila u Zagrebu, uz rekord mitinga

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović pobedila je na Hanžeković Memorijalu u Zagrebu skokom od sedam metara i tri centimetra. Amela Terzić zauzela deveto mesto u trci na 3.000 metara.

Ivana Španović je praktično mogla do pobede svim skokovima na takmičenju, pošto je svaki njen ispravan skok bio bolji od najboljeg rezultata drugoplasirane Džasmin Sojers (6,68 metara).

Španovićeva je najbolji skok imala u šestoj seriji, 7,03 metra. Zbog zabeleženog vetra taj skok ne može da se prizna i kao rekord mitinga, ali se srpska atletičarka upisala kao nova vlasnica rekorda mitinga s rezultatom 6,96 metara koji je ostvarila u drugoj seriji.

Dosadašnji rekord mitinga 6,79 metara bio je u vlasništvu vicešampionke sveta Šare Proktor, koja je večeras zauzela treće mesto rezultatom 6,55 metara.

"Još jedan let preko sedam metara i odlična serija skokova, prelep ambijent na stadionu, povoljan vetar, divna atmosfera, sve u svemu bilo je zadovoljstvo takmičiti se večeras u Zagrebu. A, sada jedva čekam da skačem pred domaćoj publikom u Beogradu i da zajedno proslavimo ovu neverovatnu sezonu", rekla je srpska rekorderka posle takmičenja.

Ivana Španović će za kraj svoje najuspešnije sezone skakati pred domaćom publikom, u Beogradu 11. septembra na Terazijama.

Srpska atletičarka Amela Terzić zauzela je deveto mesto u trci na 3.000 metara na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

U konkurenciji 12 atletičarki, ova Novopazarka prešla je stazu za devet minuta, 10 sekundi i 12 stotinki.

Pobednica Margaret Čelimo Kipkemboi iz Kenije ostvarila je vreme od 8:45,69 minuta, dok je njena sunarodnica Agnes Džebet Tirop bila druga sa 69 stotinki slabijim rezultatom.

Treće mesto pripalo je Holanđanki Suzan Kojken sa 8:46,88 minuta.Hanžekovićev memorijal pripada Svetskoj Čelendž seriji mitinga, a održan je 66. put.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво