Читај ми!

Kragujevački maratonac trči za Ginisa

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić krenuo je u postavljanje novog Ginisovog rekorda u trčanju uzastopnih maratona. Namera mu je da za 55 dana, istrči 55 maratona.

Na put  dug oko 2.400 kilometara, Nikolić je jutros u 6 sati,  krenuo iz Kragujevca. Ispratili su ga mnogobrojni prijatelji, koji su ga prethodnih meseci i bodrili da se odvaži na nesvakidašni poduhvat.

Na svom putu, od 55 dana, Goran će pretrčati celu Srbiju, gradove u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori... Na konačni cilj, Budvu, trebalo bi da stigne 27. oktobra.

Plan je da svakodnevno, za šest časova, pređe maratonskih 42 kilometara i 196 metara. Za RTS kaže, da mu je pored promocije sporta i zdravog života, prevashodni cilj, da podstakne ljude dobre volje da pomognu  u nabavci  sportske opreme i rekvizita za regionalni centar za rehabilitaciju koji je za osobe sa invaliditetom nedavno otvoren u Kragujevcu.

Svestrai sportista, koji već 25 godina trči na duge staze, uz zahtevne treninge, prethodnih meseci, kaže da je u potpunosti spreman za postavljanje novog rekorda.

Najvažnija je njegova želja i rešenost da ostvari svoj životni san i pokaže da invaliditet, njegova slabovidost, nije prepreka za vrhunske sportske rezultate.

Inače, sadašnji Ginisov rekord, iznosi 52 maratona za 52 dana i postaio ga je takmičar iz Japana.

Maraton je disciplina koja zahteva velku izdržljivost, zato Goran poručuje, da sprint trče najbrži a maraton, najbolji.

Na put za Ginisa, sa Goranom Nikolićem, krenuo je tim koji će pratiti ceo tok maratona, a današnji plan je da dotrči do Tople.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара