Oskar Pistorijus pokušao samoubistvo u zatvoru

Oskar Pistorijus, južnoafrički atletičar koji služi šestogodišnju kaznu u zatvoru zbog ubistva svoje devojke, prevežen je u bolnicu sa ranama na zglobovima.

„Imao je ozbiljne posekotine na zglobovima i lekari su mu previli rane", citirao je list „Siti Pres" jednog od dvojice čuvara u bolnici u Pretoriji.

U zatvoru, u njegovoj ćeliji, pronađeni su noževi nakon što je prebačen u bolnicu. Pojedini čuvari, koje je citirao ovaj južnoafrički list, navode da Pistorijus u ćeliji drži i lekove i makaze, za šta nije dobio dozvolu.

Pistorijus je, međutim, objasnio da je povrede zadobio u padu sa kreveta, izjavio je portparol Službe za zatvore Singabako Nksumalo.

Tokom suđenja, advokat Oskara Pistorijusa objavio je da njegov klijent pati od teške depresije. To je tada shvaćeno, dobrim delom, kao ništa više do običan pokušaj da se izbegne odlazak u zatvor, odnosno da se omogući Pistorijusu da kaznu izdržava u kućnom pritvoru.

Posttraumatski stresni poremećaj jako je izražen kod Pistorijusa i on predstavlja opasnost po sebe zbog toga, glasio je izveštaj psihologa predat tokom njegovog suđenja. 

Nakon što su mu tretirane rane, Pistorijus je ispraćen nazad u zatvor, što je potvrdio i njegov otac Henke.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи