Ivana Španović prvakinja Evrope!

Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju u disciplini skok udalj na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Ovo je prvo evropsko zlato u istoriji srpske atletike.

Španovićeva je do prvog mesta došla najboljim skokom u drugoj seriji – 6,94! Ovo je druga medalja za Srbiju u Amstedramu, pošto je u četvrtak bronzu u desetoboju osvojio Mihail Dudaš.

Ovako je srpska kraljica "kraljice sportova" proslavila istorijski uspeh sa svojim trenerom.

Srpski atletičari, takmičeći se pod drugom zastavom naravno, su zlatnu medalju na evropskim prvenstvima na otvorenom čekali 26 godina. Poslednji put zlato su osvojili Dragutin Topić u skoku uvis i Snežana Pajkić na 1.500 metara davne 1990. godine u Splitu.

Nakon toga srpski atletičari su osvojili četiri srebra i jednu bronzu.

Pored skoka u drugoj seriji, koji je bio najduži, Španović je u finalu imala još četiri ispravna skoka. 

Ona je u prvoj i poslednjoj seriji prestupila, u drugoj je skočila 6,94 metara, u trećoj 6,81, u četvrtoj deset centimetra manje, a u petoj 6,72 metra.

Nova šampionka Evrope bila je vodeća sve vreme nakon te druge serije.

Drugo mesto zauzela je mlada Britanka Džasmin Sojers rezultatom 6,86 metara, dok je bronza otišla u ruke atletičarki iz Nemačke Malaike Mihambo, daljinom od 6,65 metara.

Čestitka premijera Aleksandra Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ivani Španović osvojeno zlato u disciplini skok udalj na Evropskom atletskom prvenstvu u Amsterdamu.

"Ispisujući nacionalnu i svetsku istoriju, vaša upornost i istrajnost u želji za osvajanjem sveta, rezultirali su još jednim neverovatnim ličnim uspehom. Pokazali ste da je Srbija zemlja vrhunskog sporta i da se sa pravom nalazite na svetskom vrhu, dostojnog zemlje koju predstavljate", navodi se u čestitki premijera Vučića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

"Nadam se da je sjaj ove medalje uvertira za Olimpijsko zlato", dodao je Vučić.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи