Читај ми!

Amela Terzić: Cilj je medalja sa seniorskog takmičenja

Reprezentativci Srbije u atletici Amela Terzić i Elzan Bibić završili su na Kopaoniku pripreme za nastupajuća međunarodna takmičenja, a prvo u nizu je Evropsko prvenstvo od 6. do 10. jula u Amsterdamu.

"Očekujem trke na nivou mog najboljeg rezultata i plasman u finale discipline 1.500 metara. I dok sam nastupala u mlađim kategorijama, isticala sam kao cilj medalju sa velikog seniorskog takmičenja. Ovo je najbolja prilika do sada", rekla je Terzić.

Ona je deonicu od 1.500 metara ove sezone najbolje istrčala u španskoj Uelvi, a ostvarenjem od 4:05,53 minuta je u 2016. godini treća među 26 prijavljenih takmičarki. Lični rekord ove 23-godišnje Novopazarke iznosi 4:04,77 minuta i sedmi je po vrednosti, dok je najbolja Holanđanka Sifan Hasan sa 3:56,05.

"Još ne znam kako će izgledati moja polufinalna grupa, nadam se da ću imati i malo sreće. Priželjkujem taktičku trku, sa sporijim početkom i jakom završnicom. Ne obazirem se na rivalke i verujem da ću dobre treninge pretvoriti u željeni rezultat", kazala je Terzić.

Ova učenica trenera Rifata Zilkića startovaće 8. jula od 18.15 u polufinalu, dok je finale na programu dva dana kasnije i počeće u 17.45.

"Gotovo godinu dana intenzivno se pripremamo za Amsterdam. Iskreno, već imam malu tremu. Amela je spremna za finale i borbu za najviši plasman. U mlađim uzrastima osvajala je medalje u kontinuitetu, a krunu bi predstavljalo seniorsko odličje", istakao je Zilkić.

Mladi reprezentativac Elzan Bibić učestvovaće od 14. do 17. jula na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore u Tbilisiju, u Gruziji, a od 19. do 24. jula očekuje ga Svetsko prvenstvo za starije juniore u poljskom gradu Bidgošću. "U Tbilisiju sam prošle godine osvojio zlato i srebro na Olimpijskim danima mladih Evrope, pokušaću da nastavim dominaciju. Poklapaju se termini trka na 1.500 i 3.000 metara, pa ću nastojati da konkurišem za medalje na dužoj deonici", najavio je Bibić.

Na Kopaoniku su tokom poslednje tri sedmice trenirali i šampionka Balkana na 5.000 metara Teodora Simović i stariji junior Haris Ajdarević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво