Sedam ruskih atletičarki suspendovano zbog dopingovanja

Dvostruka svetska šampionka na 1.500 metara Tatjana Tomašova jedna je od sedam ruskih sportistikinja koje su dobile dvogodišnju suspenziju zbog dopinga, saopštio je Atletski savez Rusije.

Pored Tomašove, kažnjene su svetska prvakinja na 1.500 metara u dvorani Jelena Soboleva, srednjeprugašice Julija Fomenko i Svetlana Čerkasova, evropska prvakinja u bacanju diska Darija Piščalnikova, bivša svetska rekorderka u bacanju kugle Gulfija Kanafejeva i bivša svetska prvakinja na 5.000 metara Olga Jegorova.

Svetska atletska federacija (IAAF) suspendovala je sedam atletičarki u julu, zbog manipulacije sa uzorcima urina. One zbog toga nisu mogle da učestvuju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Od sedam atletičarki, samo je Jegorova okončala karijeru i nije se oglasila, dok su ostale najavile da će dokazati da su nedužne. "Ne smatram da sam kriva", rekla je Tomašova i dodala da planira da uloži žalbu. "Kao i ostale devojke i ja planiram da se borim protiv suspenzije na sudu", rekla je Tomašova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво