Kros serija RTS-a u pet gradova Srbije

Kros serija RTS-a biće održana ove godine u pet gradova Srbije - Inđiji, Zaječaru, Jagodini, Leskovcu i Sremskoj Mitrovici, najavili su organizatori te manifestacije.

Kako je najavljeno, 18. kros RTS-a, koji spada među najmasovnije sportske događaje te vrste, okupiće sve naše najbolje takmičare i njihove konkurente iz susednih zemalja, a poziv je upućen i atletičarima iz Rusije.

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Samardžić-Marković ocenila je da je Kros serija RTS-a "prava prilika da se afirmiše zdrav stil života mladih ljudi koji predstavljaju najveći resurs ove zemlje".

"Jedan od prioriteta u radu ministarstva na čijem se čelu nalazim je razvoj školskog i bazičnog sporta. Mi smatramo da se kroz ovakve manifestacije mladim ljudima pokazuje jedini pravi put i da se tu stvaraju novi šampioni", naglasila je Samardžić-Markovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će Strategija razvoja srpskog sporta biti usvojena do kraja septembra i istakla veliki značaj tog dokumenta u daljem radu ministarstva.

Promoter ovogodišnje kros serije, nekadašnja šampionka Evrope Snežana Pajkić, podsetila je da kros ove godine "postaje punoletan, što je svakako podatak vredan pažnje".

"Očekujem lepo vreme, veliki broj učesnika krosa i dobre rezultate", rekla je Pajkićeva.

Pobednica svih pet trka u prošlogodišnjoj seriji, Sonja Stolić, podsetila je da je pre 14 godina prvu trku istrčala upravo na Krosu RTS-a u Sremskoj Mitrovici.

"Uvek se trudim da na krosu pružim maksimum i da ostvarim što bolji rezultat, a mnogo puta mi je to polazilo za rukom", izjavila je Stolić i dodala da je "uvek teže odbraniti nego osvojiti nešto".

Prema najavama organizatora, dužina trka različita je od grada od grada, a biće održavane subotom. Prva je na programu 20. septembra u Inđiji, a poslednja 18. oktobra u Sremskoj Mitrovici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи