Pamela Dželimo osvojila džek-pot od milion dolara

Kenijska atletičarka Pamela Dželimo osvojila je "džek-pot" Zlatne lige od milion dolara, pošto je pobedila u Briselu u trci na 800 metara, dok je hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić izgubila prvi put u ovogodišnjoj seriji.

Olimpijska pobednica Dželimo (18) dominirala je kao i uvek ove sezone, a trku je završila za jedan minut i 55 sekundi i 16 stotinki, čime je oborila rekord ovog mitinga. Hrvatska atletičarka koja je jedina imala šanse da sa Dželimo podeli "džek-pot" Zlatne lige, oborila je letvicu na dva metra i dva santimetra i zauzela drugo mesto, iza Nemice Arijane Fridrih.

Vlašić ni na Olimpijskim igrama nije uspela da se domogne zlatne medalje, a u Pekingu je osvojila srebro, pošto je Belgijanka Tia Helebaut došla do šampionske titule.

"Džek pot" dobija atletičar koji pobedi na svih šest mitinga Zlatne lige.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво