Bolt: napašću ponovo svetski rekord

Svetski rekorder na 100 metara Jamajčanin Jusein Bolt najavio je da će na poslednjem mitingu Zlatne lige u Briselu pokušati da sruši najbolji rezultat svih vremena od 9,69 sekundi, koji je postavio na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Pokušaću da poboljšam svoj rekord. Ove godine sam ostvario najviše što se može u karijeri, a mogao bih da budem i bolji ukoliko iz trke u Briselu izađem kao pobednik", rekao je Bolt kome će se na mitingu u Briselu suprotstaviti bivši svetski rekorder, njegov zemljak Asafa Pauel i Amerikanac Tajson Gej.

Pauel je prošle sedmice na mitingu u Lozani istrčao 100 metara za 9,72 sekunde, što je identično prethodnom svetskom rekordu koji je Bolt oborio na mitingu u Njujorku u maju mesecu.

Pored svetskog rekorda na 100 metara, Bolt je na Igrama u Pekingu ostvario još dva najbolja rezultata u istoriji - na 200 m (19,30) i u štafeti 4x100 metara (37,10).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара