Bolt je imao brzinu za 9,52

Trostruku olimpijski šampion Jamajčanin Jusein Bolt mogao je u olimpijskoj finalnoj trci na 100 metara da ostvari vreme od 9,52 sekunde da petnaestak metara pre cilja nije usporio i počeo da proslavlja pobedu, rekao je njegov trener Glen Mils.

Prema njegovim rečima, Bolt je tek počeo da trči 100 metara i najbolje rezultate trebalo bi da ostvari za otprilike dve godine.

"Bolt 100 metara trči tek godinu dana i ovo što je ostvario je neviđeno. Bez obzira na propust u finalu, uveren sam da će on istrčati 9,52. Ustvari, mislim da je to najsporije što će trčati, a verovatno će biti i brži", rekao je Mils.

Bolt je pristao da u petak u Cirihu pruži revanš Ričardu Tompsonu iz Trinidada i Tobaga i Amerikancu Volteru Diksu, koji su u finalu olimpijske trke na 100 metara zauzeli drugo i treće mesto.

Novi olimpijski šampion i svetski rekorder na 100 i 200 metara izjavio je da se ne opterećuje predstojećom trkom i da ne želi da nagađa da li će pobediti i koje vreme će ostvariti.

"U Pekingu sam ostvario sve ciljeve i snove i teško je očekivati da posle desetak dana nadmašim te rezultate. Sada jedino želim da ovu sezonu završim bez povrede, da idem kući da se odmaram i uživam", rekao je Bolt.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво