Boltov svetski rekord na 200 metara - 19,30

Jamajčanska “munja” Jusain Bolt osvojio je novu zlatnu medalju na 29. letnjim Olimpijskim igrama u Pekingu pobedom u trci na 200 metara, postavivši novi svetski rekord 19,30 u ovoj atletskoj disciplini.

Prethodno je vlasnik svetskog rekorda bio Amerikanac Majkl Džonson, a njegov rezultat postavljen pre dvanaest godina Bolt je "popravio" za dve stotinke. Za razliku od trke na 100 metara u koju je ušao, a i okončao nonšalantno, Jamajčanin je sada trčao maksimalno i opet daleko iza sebe ostavio rivale. Momak koji će sutra, 22. avgusta, napuniti dvaedeset dve godine ima mnogo razloga za slavlje i to ne samo zbog rođendana i medalja. Posle Karl Luisa i 1984. postao je prvi atletičar kome je uspelo da objedni zlatne medalje u disciplinama 100 i 200 metara uz tu razliku da je Bolt postavio nove svetske rekorde.

Iza mladog Jamajčanina i mnogi već sada ističu najboljeg sprintera svih vremena u trci na 200 metara stiglu su Amerikanci Šon Kraford (srebro) i Volter Diks (bronza).

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво