Читај ми!

Bekrić srcem do srebra

Medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju. Junak je Emir Bekrić koji je u finalu trke na 400 metara s preponama osvojio srebrnu medalju istrčavši tu deonicu vremenom 49,49. Pobedio je Britanac Vilijams.

Sjana trka Berića i osvojena je srebrna medalja. Mladi atletičar Partizana dokazao da je u fantastičnoj formi. Od samog starta nije podlegao pritisku velikog takmičenja , izborio se sa konkurentima i stigao do medalje.

Bekrić je u finalu trke na 400 metara sa preponam zauzeo drugo mesto u vremenu 49.49 sekundi, 16 stotinki sporije od pobednika Risa Vilijamsa iz Velike Britanije. Bekrić je postao prvi srpski atletičar koji je osvojio medalju na Evropskim šampionatima na otvorenom.

Zlato je pripalo Risu Vilijamsu iz Velike Britanije (49.33), dok je bronzu osvojio Stanislav Meljnikov iz Ukrajine (49.69).

Reprezentativka Srbije u bacanju koplja Tatjana Jelača zauzela je sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju. Jelača je sa hicem od 57.58 metara ostvarila svoj najbolji rezultat u sezoni.

Zlatnu medalju osvojila je Vera Ribik iz Ukrajine sa nacionalnim rekordom od 66.86 metara, a srebro i bronza pripale su nemačkim reprezentativkama Kristini Obergfel (65.12) i Lindi Štal (63.69).

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво