Читај ми!

Srbija open otvara atletsku dvoranu na Banjici

Novoizgrađena atletska dvorana na Banjici svečano će biti otvorena 1. marta, kada će se u njoj održati premijerni "Serbian open indoor meeting", saopštio je Atletski savez Srbije.

Kako se navodi, ova dvorana, koja je bila višedecenijski san mnogih generacija srpskih atletičara izgrađena je velikim zalaganjem Vlade Srbije, sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu, Ministarstva odbrane, Ministarstva omladine i sporta, kao i Svetske i Evropske atletske federacije.

Direktor mitinga, nekadašnji atletičar Dragutin Topić izjavio je da je 1. mart istorijski dan za srpsku atletiku i izrazio nadu da će takmičenje postati tradicionalno.

Atletičari iz zemlje i inostranstva nadmetaće se u 11 disciplina, a izvesno je da će među njima biti Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić i drugi.

"Otvaranjem ove hale Atletski savez Srbije postaviće nove standarde u regionu, a atletski komleks na Banjici postaće baza za razvoj vrhunskih sportista, ne samo iz Srbije, već i sa celog Balkanskog poluostrva i velikog dela jugoistočne Evrope. Samim tim će na takmičenju i biti zastupljeni mahom sportisti iz ove regije, jer želimo da ih upoznamo sa svim onim što ovaj velelepni centar pruža", istakao je Topić.

U sklopu mitinga biće organizovane trke mlađih juniora i juniorki na 800 metara, koje će predstavljati svojevrsnu nagradu i podstrek mladim sportistima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво