Читај ми!

Florijan Rojs pobednik Spartatlona

Nemački maratonac Florijan Rojs pobednik je 33. Spartatlona, ultramaratona na 245 kilometara, koji se tradicionalno održava od Atine do Sparte. Rojs je stazu pretrčao za 23 sata 17 minuta i 31 sekundu.

Tridesetjednogodišnji Rojs, koji je poslednje dve godine završavao ovu trku na drugom mestu, primio je za pobedu maslinov venac i čašu vode iz reke Evrotas.

Drugo mesto zauzeo je Britanac Den Loson sa vremenom 23:53,32 sata, dok je treći bio Danac Kim Hansen rezultatom 23:54,37.

Amerikanka Katalin Nađ stigla je na cilj kao četvrta sa vremenom 25:07,12, što je do sada najbolji rezultat koje su žene ostvarile na ovoj stazi.

Trka od Atine do Sparte održava se duž klasične rute koju je 490 godine pre nove ere prevalio grčki glasnik Filipides, kako bi tražio pomoć od Sparte protiv Persijanaca u Maratonskoj bici.

Prema grčkom istoričaru Herodotu, Filipides je stigao u Spartu "sledećeg dana od dana polaska".

Trka je počela u petak u Atini po toplom vremenu, a završila se danas u Sparti, uz jaku kišu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи