Читај ми!

Bronzana medalja i nacionalni rekord za Ivanu Španović

Ivana Španović je osvojila bronzanu medalju u Pekingu skokom od 7,01, čime je postavila nacionalni rekord. Zlato za Tijanu Bartoletu, koja je "letela" 7,14, a srebro za Šaru Proktor, koja je skočila 7,07.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u skoku udalj na šampionatu sveta u Pekingu, novim državnim rekordom od 7,01 metara.

"Iskreno govoreći, nisam zadovoljna bronzanom medaljom, jer sam se sa trenerom pripremala za skok na nivou od 7,10 metara. Potpuno smo se fokusirali na ovo takmičenje i bukvalno dali sve od sebe", rekla je Španovićeva posle takmičenja.

Ona je naglasila da je činjenica da je dva puta u takmičenju preskočila daljinu novog državnog rekorda od 7,01 "izuzetno pozitivna za karijeru".

"Izuzetno je pozitivno to što sam dva puta preskočila tu daljinu, ali sam očekivala više", rekla je Španovićeva.

Španovićeva je tako ponovila uspeh ostvaren pre dve godine na prvenstvu sveta u Moskvi, kada je takođe osvojila bronzu.

Zlato je pripalo Amerikanki Tijani Bartoleti, koja je u petoj seriji nadmašila do tada vodeću Britanku Šaru Proktor skokom od 7,14 metara.

Britanka je osvojila srebro sa 7,07 metara, a Španovićeva je u šestoj seriji još jednom ostvarila skok iz prve – 7,01 metar.

Vučić, Nikolić i Udovičić čestitali Ivani

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ivani Španović osnivanje bronzane medalje:

"Upućujem Vam najiskrenije čestitke na izuzetnom uspehu i osvajanju bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u atletici u Pekingu. Rezultatom koji ste ostvarili postavili ste novi državni rekord i pokazali da ste među najboljima u ovoj disciplini. Uveren sam da ćete i narednih godina dominirati na atletskim stazama".

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Ivani Španović osvajanje bronzane medalje i obaranje nacionalnog rekorda.

"Još jednom ste obradovali svoju zemlju i svoj narod osvojivši medalju na najvećem svetskom takmičenju u atletici. Uspeli ste ono što niko u Srbiji do sada nije i oborili nacionalni rekord. Želim Vam još puno rekorda u budućnosti", naveo je Nikolić u ccestitki.

Čestitkama se pridružio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Ponosan sam što sam ministar jednoj takvoj sportistkinji i duboko verujem da je upravo Ivana ta koja će nas obradovati dugo čekanim olimpijskim sjajem u atletici. Svaka čast Ivana", navodi se, između ostalog, u čestitki.

Ovako je proteklo takmičenje:

15.10 – Bartoleta je skočila neverovatnih 7,14 u poslednjoj seriji, što joj je donelo zlato. Srebrna je Šara Proktor sa 7,07.

15.00 – U poslednjoj seriji Ivana je skočila isto kao i u prvoj – 7.01. 

14.55 – U petoj seriji Ivana je skočila 6,98. Ima još jedan skok da "preskoči" Šaru Proktor. Pred poslednju seriju Ivana je druga sa skokom od 7,01.

14.45 Četvrti skok – 6,86. Ima Ivana još dve prilike.

14.35 – Šara Proktor je, fantastičnom skokom od 7,07, preuzela prvo mesto. 

14.30 Treća serija, još jedan prestup Ivane Španović. 

14.17 – Druga serija za Ivanu Španović – prestup. 

14.02 – Novi nacionalni rekord! Već u prvom skoku Ivana Španović je doskočila na 7,01 i postavila novi državni rekord i ostvarila planirani rezultat približivši se tronu pobednika.

13.59 – Prve dve atletičarke, iz Velike Britanije i Švedske, prestupile su u prvom pokušaju, a Kanađanka Kristabel Neti doskočila na 6,95 m. 

13.50 – Počela prva serija finala skoka udalj. Reprezentativka Srbije Ivana Španović počinje seriju kao deseta od dvanaest takmičarki.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво