Читај ми!

Amela srušila rekord Vere Nikolić i obezbedila vizu za Rio

Amela Terzić izborila je plasman Olimpijske igre u Riju, pošto je pobedila u trci na 800 metara na Ekipnom prvenstvu Evrope druge lige za reprezentacije u Staroj Zagori, a tom prilikom je oborila državni rekord star skoro 50 godina. Asmir Kolašinac najbolji u bacanju kugle.

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić plasirala se na Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo, pošto je pobedila u trci na 800 metara na Ekipnom prvenstvu Evrope druge lige za reprezentacije u Staroj Zagori, a tom prilikom je oborila državni rekord star skoro 50 godina.

U konkurenciji osam atletičarki, 22-godišnja Novopazarka je u tom bugarskom gradu pretrčala stazu za minut, 59 sekundi i 90 stotinki, što je za 60 stotinki bolje od ranijeg rekorda Srbije na 800 metara, koji 47 godina bio u vlasništvu Vere Nikolić.

Terzićeva je ovim rezultatom, 11. na svetu ove godine, ubedljivo nadmašila normu od 2:01 minuta za učešće na ovogodišnjem Svetskom prvesntvu u Pekingu (od 22. do 30. avgusta) i Letnjim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru. Drugo mesto u trci na 800 metara u Staroj Zagori osvojila je Islanđanka Anita Hinriksdotir sa 2:03,17 minuta, dok je treće mesto pripalo reprezentativki Kipra Nataliji Evangelidu sa 2:04.34.

Terzićeva će na Ekipnom prvenstvu Evrope druge lige sutra trčati disciplinu 1.500 metara, u kojoj je sa 4:05,69 minuta vlasnica najboljeg rezultata u Srbiji svih vremena.

Kolašinac pobedio u bacanju kugle

Srpski atletičar Asmir Kolašinac pobedio je u bacanju kugle na Ekipnom prvenstvu Evrope druge lige za reprezentacije u Staroj Zagori.

Ovaj 30-godišnji Sjeničanin trijumfovao je hicem iz prve serije od 20 metara i 75 centimetara, u drugoj je zabeležio 19,97 metara, dok je u preostale dve uknjižio prestupe.

Drugo mesto u bacanju kugle na takmičenju u Bugarskoj pripalo je domaćem predstavniku Georgiju Ivanovu daljinom od 20,18 metara, a treći je bio Islanđanin Odin Bjern Torsteinson sa 18,55.

Lični rekord Asmira Kolašinca na otvorenom glasi 20,90 metara, postavljen pre tri nedelje na mitingu u Slovenskoj Bistrici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво