Amerikanka Tompson istrčala maraton u 92. godini

Amerikanka Henrijeta Tompson postala je sa 92 godine i 65 dana najstarija žena koja je uspela da istrči maratonsku stazu, saopštili su organizatori maratona u San Dijegu. Čudesna baka desetoro unučadi učestvovala je u nedelju sedmi put u maratonu i stigla na cilj u vremenu sedam sati 24 minute i 36 sekundi.

Harijet Tompson je dva puta imala rak, a prošle godine je rekord za 90-godišnje maratonke popravila za simboličnih 90 minuta: stazu od 42 kilometra je prevalila za sedam sati, sedam minuta i 42 sekunde.

"Malo sam se umorila, ali sve će biti u redu. Uvek mi je bilo teško da istrčim maraton, a ova godina mi je posebno teška, jer mi je preminuo suprug", rekla je Tompson na cilju.

Devedesetdvogodišnja maratonka priznala je da je tokom trke bila u dilemi da li da odustane.

"Nisam verovala da ću uspeti da završim trku. U jednom trenutku bila sam baš umorna, imala sam utisak kao da je preda mnom nepremostiva planina", priznala je Tompson.

Prethodna rekorderka bila je takođe Amerikanka, Gledis Barnil, koja je u momentu kada je istrčala maraton 2010. u Honoluluu imala 92 godine i 19 dana.

Tompson je učestvovala u maratonu kako bi dala doprinos fondu za borbu protiv raka, bolesti koju je dva puta pobedila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво