Ivana ispunila normu za Rio

Rekorderka Srbije u skoku udalj Ivana Španović ispunila je normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto je na mitingu Dijamantske lige u Dohi postigla rezultat od 6,76 metara. Asmir Kolašinac zauzeo peto mesto.

Srpska atletičarka imala je samo tri skoka. Jedini ispravan bio je od 6,76 metara, što je bilo dovoljno za šesto mesto, ali i za cilj nastupa u Dohi. Španovićeva je već na prvom takmičenju ove sezone ostvarila olimpijsku normu i sada bez pritiska može da se posveti sledećim nastupima.

"Ivana je u drugoj seriji skočila 6,76, i to iz kraćeg zaleta, tako da se kući vraćamo izuzetno zadovoljni. Pošto smo ispunili ono što smo zacrtali, odlučili smo da posle tri pokušaja prekinemo takmičenje zbog manjeg bola u pregibaču kuka leve odrazne noge, koji je Ivana osetila tokom skakanja", izjavio je trener Goran Obradović.

Evropska prvakinja je dodala da je postignuti rezultat iz kratkog zaleta dovoljan pokazatelj da su ona i tim spremno dočekali sezonu.

"Devojke su odlično skakale, sjajni rezultati, i biće jako teško održati tako visok nivo forme naredna tri meseca. Važno je da sam ispunila cilj koji smo imali i sada se vraćam u Srbiju, gde nastavljam da se spremam za miting u Judžinu. To će za mene lično biti najveći izazov, jer branim titulu iz 2014. godine", rekla je Španovićeva.

Na mitingu u Dohi "pljuštali su sjajni rezultati u skoku udalj. Pobedila je Amerikanka Tajana Bartoleta sa 6,99 metara ispred Britanke Sare Proktor (6,95) i Kanađanke Kristabel Netej (6,93).

Kolašinac peti

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac zauzeo je peto mesto na mitingu Dijamantske lige u Dohi hicem od 20,44 metara.

"Nisu nam dali da unesemo naše kugle nego smo morali da bacamo sa njihovim, koje su bile lakirane, što mi nije odgovaralo. Mogao sam mnogo bolje, ali nisam nezadovoljan. Imam još tri meseca do Svetskog prvenstva u Pekingu, dovoljno da se sve kockice slože", rekao je Kolašinac, koji je ranije ostvario olimpijsku normu za Rio de Žaneiro.

Pobedio je Nemac David Štorl (21,51) ispred Amerikanaca Risija Hofa (21,30) i Rajana Vitinga (21,06).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи