Bojović i Subotić pobednici polumaratona

Srpski atletičar Velimir Bojović pobedio je u polumaratonskoj trci na 28. Beogradskom maratonu.

Bojović je pobedio rezultatom od sat, osam minuta i 27 sekundi, što je 13 sekundi sporije od državnog rekorda.

"Veoma sam zadovoljan, išao sam na pobedu iako sam pre šest dana trčao na maratonu u Beču. Nisam znao da li ću uopšte učestvovati pošto sam cele noći imao temperaturu i lomio sam se da li da izađem na start. Hteo sam da odustanem posle prvog kruga, ali na kraju sam pobedio", rekao je Bojović posle trke.

"Žao mi je što nisam oborio rekord, mislio sam da ga imam. Bez obzira na sve, prezadovoljan sam", dodao je on.

Četvrtu godinu uzastopno u muškom polumaratonu pobedio je srpski učesnik, a Bojović je rekao da je za to zaslužna atletičarka Olivera Jevtić.

"Imamo srednjeprugaški sistem, Olivera Jevtić je dugo naš najbolji atletičar na dužim prugama i pokupili smo mnogo toga od nje. Nastavili smo tradiciju", rekao je Bojović i dodao da su bili dobri uslovi za trku.

"Ovo su idealni uslovi, možda je bilo malo vetra. Držali smo se kenijske grupe desetak kilometara, onda su oni krenuli da trče maraton, a mi smo otišli na drugu stranu. Ovo su idealni uslovi za maraton, za polumaraton može da bude malo toplije, ali nije strašno. Ovo su maratonski uslovi", rekao je Bojović.

On je dodao i da je zadovoljan što je publika i pored lošeg vremena bila uz stazu i bodrila takmičare.

Drugo mesto zauzeo je Kenijac Stenli Kipruto, a treći kroz cilj prošao je srpski atletičar Darko Živanović.

I u ženskoj konkurenciji slavila je srpska atletičarka. Ana Subotić je pobedila rezultatom sat, 17 minuta i tri sekunde.

"Mislila sam da će trčati i Olivera Jevtić, bila sam spremna da sa njom istrčim kvalitetnu trku. Zadovoljna sam, uživala sam dok smo trčali ulicama Beograda. Jeste kiša i vlažnost, ali volim da dođem u Beograd da trčim. Četvri put sam pobedila u polumaratonu", rekla je Subotić posle trke.

"Nisam se obazirala na konkurenciju s obzirom da Olivera nije učestvovala. Bila sam spremna da pružim dobru trku, dobro sam se pripremala sa trenerom u zimskom periodu i na pravi način smo dočekali početak sezone", dodala je ona.

Drugo mesto zauzela je Nada Đurović, a treća kroz cilj prošla je Danijela Burić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво