Читај ми!

"Osvojićemo više medalja u Beogradu"

Ivana Španović i Asmir Kolašinac veruju da će srpski atletičari osvojiti još više medalja 2017. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Srpska atletičarka Ivana Španović presrećna je zbog osvajanja zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, ali i zbog činjenice da će to zlato braniti na šampionatu u Beogradu 2017. godine.

"Zaista sam presrećna i ponosna na ono što smo ostvarili. Posebno me raduje to što je sledeće Evropsko prvenstvo u Beogradu i što ću imati priliku da to zlato branim pred domaćom publikom", rekla je Ivana Španović novinarima u prostorijama Atletskog saveza Srbije.

Srpska atletičarka je prošle subote osvojila zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, državnim rekordom od šest metara i 98 centimetara.

"Obećavam da ćemo biti svi spremni za prvenstvo u Beogradu... Biće sedmica (skok od sedam metara) pre toga, ali ćemo na tom prvenstvu potvditi koliko vredimo. Očekuje nas završetak atletske dvorane, pa će i ostali moći da se spreme za to prvenstvo. Sigurna sam da ćemo u Beogradu osvojiti veći broj medalja", rekla je Španovićeva.

Trener srpske rekorderke Goran Obradović istakao je da je Ivana Španović fenomenalno odradila svaki zadatak u Pragu.

"Nakon dve bronzane i jedne srebrne najzad je stigla i zlatna medalja. Svako ima svoj put, neko stigne do trona odmah, nekome je potrebno vreme da sazri. Mislim da je došlo vreme da će se Ivana na svim takmičenjima boriti za najviši plasman. Ja sam stvarno ponosan na nju", rekao je Obradović.

Sa dvoranskog šampionata Evrope s medaljom se vratio i Asmir Kolašinac koji je u petak osvojio srebro u bacanju kugle rezultatom od 20 metara i 90 centimetara.

Kolašinac je zahvalio svim sponzorima i svim institucijama i ljudima koji su pomogli da osvoji medalju.

"Zahvaljujem i onima koji su me bodrili i jedva čekam Evropsko prvenstvo kod nas kada ćemo doneti još više medalja, što sjajnijih", rekao je Kolašinac.

Njegov trener Nikola Tomasović naveo je da Kolašinac nije rekao poslednju reč i da od njega treba očekivati još medalja.

"Ovo je Asmirova treća medalja na evropskim prvenstvima, ima sve tri boje. Sada je na redu zlatna u Beogradu. To je na neki način obećanje, ali i logika", rekao je Tomasović.

"Pre tog Evropskog prvestva čekaju nas Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre. to su za nas veliki izazovi. Smatram da Asmir nije rekao svoju poslednju reč i nadam se medaljama na tim takmičenjima", dodao je Tomasović.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović istakao je da su atletičari u Pragu "osvetlali obraz celoj zemlji".

"Pred nama su težak period i teški projekti. Čeka nas završetak atletske dvorane krajem ove godine, očekuje nas organizacija EP u dvorani. Predstoje nam dve godine priprema, ali se nadam da će u tome da nam pomognu naši sponzori", rekao je Jevrosimović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво