Читај ми!

Kolašinac: Biće teško, boriću se za zlato

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac rekao je da mu poslednji rezultati ulivaju samopouzdanje, ali je i istakao da mu neće biti lako da odbrani titulu na Evropskom prvenstvu u dvorani u Pragu.

"Svakako da mi dobri rezultati ulivaju veliko samopouzdanje. Međutim, konkurencija je veoma jaka, tako da će biti jako teško odbraniti titulu. Ali, necu je predati bez velike borbe", rekao je Kolašinac agenciji Beta.

Dvoranski šampionat Evrope počinje u četvrtak u Pragu, a Kolašinac će na teren već prvog dana. Kvalifikacije u bacanju kugle na programu su od 18.00.

Kolašinac u Prag putuje kao aktuelni šampion Evrope u dvorani. On je u Geteborgu pre dve godine stigao do zlata hicem od 20 metara i 62 centimetra, a pre samo dvadestak dana je postavio novi državni rekord u dvorani - 20,91 metar.

"Najveća konkurencija na šampionatu mi je Nemac David Storl, koji je dvostruki svetski prvak i ima lični rekord malo manje od 22 metra, kao i tri domaća bacača Prašil, SStanek i Marsel, tu su svakako i Rusi", kazao je Kolašinac.

Srbiju će na predstojećem Evropskom prvenstvu predstavljati šest atletičara, a najveće nade za osvajanje medalja polažu se u Kolašinca i Ivanu Španović. Kolašinac je istakao da ta očekivanja javnosti kod njega ne stvaraju dodatni pritisak.

"Mislim da smo i Ivana i ja već navikli na to. Dovoljno smo iskusni da taj pritisak okrenemo u našu korist. Ipak, smo mi sami svetski vrh i normalno je da ljudi očekuju uvek visok plasman", rekao je Kolašinac.

On je naveo da ga posle Evropskog prvenstva u Pragu očekuje kraća pauza, nakon čega će nastaviti pripreme za letnju sezonu gde ga očekuju Dijamantska liga i Svetsko prvenstvo u Pekingu.
Evropsko prvenstvo u dvorani u Pragu počinje u četvrtak i trajaće do 8. marta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи