Umro Franjo Mihalić

Franjo Mihalić, legendarni atletičar, preminuo je u 95. godini u Beogradu. Mihalić je tokom karijere oborio 22 rekorda, a najveći uspeh mu je bila srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. godine.

Proslavljeni jugoslovenski maratonac Franjo Mihalić preminuo je danas u Beogradu u 95. godini.

Legendarni osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Melburnu ceo život je posvetio sportu, a posebno atletici.

Mihalić je u karijeri oborio 22 rekorda, a najveći uspeh bilo je srebro na Igrama u Melburnu 1956. godine.

Pobeđivao je na maratonima u Tokiju, Bostonu, Moskvi i Atini, na ponoćnoj trci u Sao Paulu, kao i na Krosu nacija u Parizu, preteči svetskih prvenstava.

Radio je kao nastavnik fizičke kulture u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, a imao je i dugu i uspešnu karijeru u veteranskoj konkurenciji.

Bio je trener u Atletskom klubu Partizan, atletski sudija i organizator atletskih takmičenja.

Komemoracija će biti održana u sredu u 11 sati u svečanoj sali Skupštine grada, a sahrana u 14.30 na Novom groblju, u Aleji velikana.

Udovičić: Mihalić je bio primer pravih vrednosti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je, u svoje lično ime i u ime Vlade Srbije, saučešće povodom smrti atletčara Franje Mihalića.

"Bio je primer pravih vrednosti svima koji su imali čast da budu u njegovoj blizini i uče u njega. Karijera i uspesi našeg legendarnog olimpijca Franje Mihalića nemerljivo su zadužili sport na ovim prostorima. Njegova upornost i neumorna energija kojom je nizao uspehe i kasnije prenosio ljubav prema sportu na mlađe kolege, biće zauvek upamćeni i poštovani u istoriji sporta u našem regionu", navodi se u telegramu saučešća ministra Udovičića upućenom porodici, prijateljima i saradnicima Franje Mihalića.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи