Читај ми!

"Beli kros" u nedelju na Košutnjaku

Tradicionalni 48. "Beli kros" održaće se u nedelju na Košutnjaku uz učesće nekoliko stotina domaćin i inostranih takmičara, najavili su danas organizatiori ove trke. Titule brane prošlogodišnji pobednici Amela Terzić i Muamer Hasanović, a borbu za trofej najavila je i Sonja Stolić.

Direktor "Belog krosa" Brana Radović ocenio je da trka i ove godine "pokušava da opstane u zemlji u kojoj atletika nije među prioritetima".

"Kros je svuda u svetu simbol za savladavanje prepreka u atletici, bez obzira na kišu, sneg ili blato. Brinu me današsnja deca koja ne izlaze iz kuća i stalno su ispred kompjutera... Ovaj kros je zato jedan od puteva kojim treba ići", poručio je Radović na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković poručio je da najviše koristi od "Belog krosa" imaju upravo mladi takmičari, jer na početku sezone mogu da oprobaju svoje sposobnosti i da se uporede sa konkurencijom.

"Beli kros" u nedelju 1. februara od 10,40 sati startuje trkom vojske i policije, a završava se nadmetanjem seniora na 8.000 metara, iza koje sledi rekreativna Trka zadovoljstva .

Kako je prognozirano, vreme u nedelju biće oblačno, uz temperaturu između četiri i sedam stepeni Celzijusovih i blatnjavu podlogu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво