Bekrić, povratak heroja!

"Medalju sam osvojio za svoju zemlju, porodicu, prijatelje... Granice ne postoje, ovo je tek početak", poručio Emir Bekrić po sletanju na surčinski aerodrom, na kojem mu je priređen doček, uz zvuk trube.

Emir Bekrić je, sasvim zasluženo, glavna priča ovih dana. Osvajač bronzane medalje u Moskvi stigao je u Beograd, gde mu je priređen, opet sasvim zaslužen, doček.

Više od stotinu ljudi sačekalo je bronzanog momka na aerodromu "Nikola Tesla", a za atmosferu se pobrinuo trubački orkestar, što je pomalo zbunilo srpskog atletičara.

"Nisam očekivao ovakav doček, na Svetsko prvenstvo sam došao sa 10-im vremenom i znao sam da nešto mogu da uradim. Išao sam od trke do trke, bez tenzije", kazao je Bekrić.

Bekrić je obećao da neće stati na ovom, za jednu Srbiju, ogromnom uspehu. Tvrdi da je ovo tek početak.

"Medalju sam osvojio za svoju zemlju, porodicu, prijatelje... Posebno sam zahvalan svojoj drugoj majci, treneru Mirjani Stojanović, koja je sjajan trener i pedagog. Samo treba verovati u sebe i hrabro zakoračiti u nepoznato. Vreme radi za mene, granice ne postoje, ovo je tek početak", rekao je Bekrić na aerodromu Nikola Tesla po dolasku iz Moskve.

Bekrić je u četvrtak osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metara sa preponama rezultatom 48,05 sekundi. Brži od njega bili su šampion Džeue Gordon iz Trinidada i Tobaga i drugoplasirani Amerikanac Majkl Tinzli.

"Stadion je bio pun, znao sam šta me čeka. Cilj mi je bio da prvih 200 metara prođem što mekše. Bila je jeziva konkurencija, znao sam da će me Kulson stići. Kada smo izašli iz krivine samo mi je u glavi bilo 'sad ga drži', a kada sam ušao u ciljnu ravninu dobio sam takav nalet energije, a po prolasku kroz cilj sam bio u šoku", rekao je Bekrić.

Bekrićev trener Mirjana Stojanović navela je da cilj nije bila medalja na Svetskom prvenstvu i da je to takmičenje bilo u drugom planu.

"Atletika je najzad uspela ono što do sada nije mogla. Ove godine nam je cilj bila medalja na EP do 23 godine, dok je Svetsko prvenstvo bilo u drugom planu. Ideja je bila da Emir ode rasterećeno i da sezonu završi sa finalom. Na kraju nas je sve prijatno iznenadio", objasnila je Stojanovićeva.

Ona je navela da je na cilju u finalnoj trci videla da je bio treći, ali nije bila svesna rezultata koji je postigao.

"Tek sam u pres-centru saznala koliko je trčao, pre toga sam bila svesna samo medalje. On ima osobinu koja ga razlikuje od drugih, a to je velika borbenost i da uvek daje sto odsto sebe u datom trenutku", rekla je Stojanovićeva.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво