Читај ми!

Bekrićev finiš iz snova

Fantastični Emir Bekrić odličnim sprintom u poslednjih sto metara došao je do bronzane medalje u trci na 400 metara prepone. Bekrić je pretrčao deonicu za 48,05 sekundi, što je novi nacionalni rekord! Ovo je druga medalja za srpsku atletiku u Moskvi.

Srpski atletičar Emir Bekrić osvojio je danas bronzanu medalju u trci na 400 metara prepone na prvenstvu sveta u Moskvi.

Bekrić je došao do fantastičnog uspeha nakon što je u finalu pretrčao deonicu za 48,05 sekundi, što je novi nacionalni rekord.

Zlatnu medalju osvojio je Džeue Gordon 47,69 iz Trinidada i Tobaga, dok je drugi bio Majkl Tinsli sa stotinkom zaostatka. Bekrić je u poslednjih 100 metara ušao kao šestoplasirani, ali je odličnim sprintom u završnici trke uspeo da dođe do trećeg mesta.

To je druga bronzana za srpsku atletiku na svetskom šampionatu u Moskvi, gde je Ivana Španović prethodno takav uspeh ostvarila u skoku u dalj.

"Najvažnija stvar je da sam ja video na cilju svoju majku koja me zove, i to mi je najveća snaga bila, to je ono što sam čuvao za finale. Uspeo sam, najlepši dan u mom životu, najlepši dan u mom timu, prelep dan za srpsku kraljicu sportova, posle Ivane Španović.  I najvažnija stvar, moj najveći cilj za ovu 2013. godinu jeste što ću ovako podstaći mnoge klince da počnu da se bave atletikom. Atletika je kraljica sportova i treba da uživao i da se bavimo njome. Šta da kažem, presrećan sam. Hvala svima koji su me podržavali, bili uz mene i verovali u mene. Zajedno ćemo da proslavimo i da idemo što jače napred, da težimo ka novim ciljevima. Srbija!", rekao je Bekrić vidno uzbuđen posle meča.

Rezultati finalne trke:

1. Džehue Gordon (Trinidad i Tobago) 47,69
2. Majkl Tinski (SAD) 47,70
3. Emir Bekrić (Srbija) 48,05
4. Omar Kisneros (Kuba) 48,12
5. Feliks Sančes (Dominikanska Republika) 48,22
6. Havijer Kulson (Portoriko) 48,38
7. Mamadu Hale (Senegal) 48,68
8. Kiron Klement (SAD) 49,08

Број коментара 131

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи