Rekord i finale za sjajnog Bekrića!

Emir Bekrić se, impresivn istrčanom trkom, plasirao u finale trke na 400 metara sa preponama na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Osim što je postao prvi takmičar iz naše zemlje koji će nastupati u finalu SP u ovoj disciplini, Bekrić je još jednom oborio državni rekord (48:36). Finalna trka na programu je u četvrtak od 19.05 časova.

Srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se u finale trke na 400 metara sa preponama na Svetskom prvenstvu u Moskvi, oborivši državni rekord.

Bekrić je u svojoj polufinalnoj trci zauzeo drugo mesto, pretrčavši stazu za 48 sekundi i 36 stotinki, što je za 40 stotinki bolje vreme od prethodnog rekorda Srbije. I prethodni rekord (48,70) držao je Bekrić, a postavio ga je na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

Srpski atletičar je odlično trčao, bio je čak i u prednosti u odnosu na Amerikanca Majkla Tinslija, koji je jedan od glavnih favorita za zlato, ali je u samom finišu usporio i prepustio mu prvo mesto.

Emir Bekrić je i jedini Evropljanin koji se plasirao među osam najboljih takmičara u ovoj vrlo zahtevnoj disciplini. 

Bekrić je po okončanju trke rekao da je presrećan što je postao prvi atletičar iz Srbije koji će trčati u finalu Svetskog prvenstva.

"Ovo je veliki dan u mom životu, nacionalni rekord i prvi put da se jedan srpski atletičar plasirao u finale ove discipline", rekao je Bekrić.

Bekrić je kazao da će u finalu dati sve od sebe, ali da, pre svega, želi da uživa.

"Sada želim da se opustim i uživam u finalu... Da sam sve od sebe. Sledeće sezone planiram i promenu ritma, da do osme prepreke dođem sa 13 koraka i možda istrčim ispod 48 sekundi", istakao je on na kraju.

Finalna trka na programu je u četvrtak od 19.05.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи